Zanimljivo

MISTERIJA KOJA DO DANAS NIJE RAZREŠENA: Nestao je u oluji, a godinama kasnije pojavio se na najneverovatnijem mestu!

Objavljeno: 27.08.2017 | 10:27Izvor: Kurir

Slučaj misterioznog nestanka i ponovnog pronalaska Lorensa Bejdera ostao je nerazjašnjen do danas.

U doba moderne tehnologije nestanci se brzo primete, dojavljuju i prijavljuju. Isto tako se lakše pronalaze ljudi. Međutim nije uvek bilo tako, a slučaj Bejdera zaista je pravi primer bizarnog nestanka.

Prodavac kuvara i posuđa, i strasni strelac Bejder ignorisao je te 1957. godine nekoliko meteoroloških alarmantnih upozorenja o snažnoj oluji koja je dolazila. On je uprkos upozorenjima na opasnost iznajmio čamac dug 14 metara poljubio svoju ženu Маri Lou i otišao da peca na jezero Eri.

FOTO: PRINTSCREEN WIKIPEDIA

Njegov brod pronađen je sledećeg dana teško oštećen i bez vesla. Svi su zaključili da je Lorens poginuo u oluji. Pretraživali su jezero, ali telo nisu pronašli. Bejder je u trenutku nestanka imao troje dece i trudnu ženu. Pošto je proglašen mrtvim njegova supruga je od osiguranja dobila 40 hiljada dolara životnog osiguranja.

Osam godina kasnije, porodični prijatelj je u Čikagu sreo čoveka koji je izgledao potpuno isto kao "pokojni" Lorens.

"Dvojnik" se zvao Džon Fric Džonson, i bio je poznati televizijski i radijski voditelj iz Omahe. Često je komentarisao rvanje i bio je osvajač brojnih nagrada u streljaštvu. Rekao je da ne zna ko je Bajder i da je on Džon koji je odrastao u sirotištu i proveo 14 godina u vojsci pre nego što se preselio u Omahu.

Pristao je i na test otisaka prstiju, koji je sve šokirao jer on jeste bio nestali Lorens. Rekao je da se ne seća ničega i da ima amneziju od nesreće. Tada je nastao pakao za sve. Osiguranje je tražilo da njegova supruga vrati novac, žena ga je ostavila, izgubio je posao na televiziji, a drugi brak njegove prve supruge postao je ništavan. Život im se ponovo izokrenuo naopačke. Da stvar bude još gora Bejder je ubrzo preminuo od raka jetre.

Do danas je ostalo nerazjašnjeno šta se tačno dogodilo i je li Lorens zaista potpuno izgubio pamćenje kao što je tvrdio.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u