Zanimljivo

MEDICINSKO ČUDO Bebi glava odvojena od tela, lekari je spasli!

Objavljeno: 07.10.2015 | 09:26Izvor: Blic

Australijski hirurzi su pričvrstili su glavu bebe koja se odvojila od vrata prilikom saobraćajne nesreće.

Mali Džekson će u naredna dva meseca morati da nosi konstrukciju koja treba da pomogne da kosti srastu

Šesnaestomesečni Džejson Tejlor bio je u kolima s majkom i sestrom kada su se pri brzini od preko 100 km/h sudarili s drugim vozilom. Silina udara je bila tako jaka da su se bebi slomila dva vratna pršljena (C1 i C2), kao i ključna kost, što je dovelo do tzv. atlanto-okcipitalne dislokacije, odnosno odvajanja lobanje od vrata.
 Hirurg dr Džef Eskin i njegov tim spojili su Džeksonove pršljenove tokom šestočasovne operacije. Prvo su dva pršljena pričvrstili pomoću parčeta žice, a zatim uzeli komadić njegovog rebra da bi ih međusobno spojili.

 “Mnogo dece ne bi ni preživelo takvu povredu, a i da prežive možda nikada više ne bi mogla da se pomere, niti da dišu”, rekao je dr Eskin za 7 News Melbourne, istakavši da je reč o najtežoj povredi koju je ikada video.

 Mali Džekson će u naredna dva meseca morati da nosi konstrukciju koja treba da pomogne da kosti srastu, ali lekari kažu da će posle toga moći normalno da živi.

 Vest je objavljena nakon što je izabran tim stručnjaka koji treba da obave kontroverznu transplantaciju glave u Kini 2017. godine.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u