Zanimljivo

IZDAO BOGA DA BI SPASAO DETE: Njegov gest dirnuo je ceo svet, a ovako su mu se odužili!

Objavljeno: 26.05.2015 | 02:04Izvor: Telegraf.rs

Harman Sing bez oklevanja je odmotao je turban i zamotao ga oko glave dečaku kog je udario auto. Kada su ga posetili novinari lokalne televizije, videli su da spava na dušeku i da ima samo dve plastične stolice i mali plastični stočić

Dvadesetdvogodišnji sik Harman Sing, koji je dirnuo ceo svet kada je skinuo turban da bi zamotao glavu dečaka koga su u Novom Zelandu udarila kola, dobio je nagradu za ovaj humani čin pošto mu je lokalna prodavnica poklonila nameštaj za njegov skromno opremljen stan.

Sing, koji je živi u Oklandu, istrčao je iz kuće kada čuo je škripu točkova i ugledao teško povređenog dečaka Dejdžana Paiju. Videvši da dete krvari, bez oklevanja je odmotao je turban, koji je kod sika važan verski simbol i nikada se ne skida na javnom mestu, i zamotao ga dečaku oko glave.

Kada su ga novinari lokalne televizije “One News” posetili u njegovom stanu, videli su da živi u veoma skromnim uslovima, spava na dušeku na podu i da ima samo dve plastične stolice i mali plastični stočić. Inspirisana zabrinutim komentarima gledalaca, redakcija sajta “Good News Network” stupila je u vezu s vlasnikom lokalne prodavnice, koja je iznenadila Singa novim nameštajem.

Printskrin: Youtube/Sikh Channel

Printskrin: Youtube/Sikh Channel

Mladi student nije mogao da veruje kada je ugledao kamion i ljude koji su istovarili garnituru za sedenje, krevet i stočič. Bio je toliko dirnut da je jedva uspeo da prozbori “hvala” i “veoma sam srećan”, pre nego što se rasplakao. Kada se pribrao, rekao je da je “ovo najveće iznenađenje u mom životu”. Setio se i svog oca koji je preminuo prošle godine.

– Kad bi sada mogao da me vidi, bio bi ponosan – rekao je on.

Četiri dana posle nesreće, Sing je posetio Dejdžana u bolnici i doneo mu balon i čestitku.

– Tako sam srećan što ga vidim. On je hrabar momak – rekao je je Sin za Dejli mejl.

Iako još hoda na štakama, dečačić se oporavlja i stanje mu je stabilno, a njegova majka je duboko zahvalna Singu.

- Veoma sam mu zahvalna, jer znam da njihova vera brani skidanje turbana. Da nije bilo njega, moj sin više ne bi bio s nama – rekla je ona.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u