Zanimljivo

GELER BOMBE GA POGODIO PRAVO U SRCE: Vojnik poginuo ispred parlamenta u Kijevu!

Objavljeno: 31.08.2015 | 18:56Izvor: Telegraf.rs

- Poginuli vojnik je imao 24 godine, stradao je pošto ga je geler bombe pogodio u srce. Nije pogođen iz vatrenog oružja kako se spekulisalo - naveo je ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov

Ukrajinske vlasti su saopštile da je pripadnik Garde izgubio život ispred zgrade parlamenta nakon što ga je geler bombe pogodio u srce.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je rekao da je uhapšena osoba osumnjičena za bacanje bombe na mitingu održanom u ponedeljak.

– Poginuli vojnik je imao 24 godine, stradao je pošto ga je geler bombe pogodio u srce. Nije pogođen iz vatrenog oružja kako se spekulisalo – naveo je Avakov.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

On je dodao i da je uhapšen član partije Sloboda koji je poreklom iz grada Siča, administrativnog i vojnog centra Kozaka, naročito Zaporožjanskih Kozaka.

Ukrajinski mediji navode da demonstranti – među kojima su najaktivnije pristalice partije Sloboda, bacaju na policiju dimne bombe, upotrebljavali drvene palice i suzavce.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Odjeknulo je nekoliko eksplozija, a mediji javljaju da je eksplodirala i granata.

Prema navodima načelnika kijevskog MUP-a Aleksandra Tereščuka, u sukobima nije stradao nijedan demonstrant, ranjeno je oko stotinu policajaca, a jedan je ostao bez noge.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Učesnici akcije dočekali su usvajanje izmena Ustavu uzvicima “Sramota” i “Dole banda”.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Nacrt predviđa da se specifičnosti ostvarivanja lokalne uprave u određenim rejonima Donjecke i Luganske oblasti na istoku zemlje određuju posebnim zakonom.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Radio Sloboda izveštava da učesnici današnjeg protesta smatraju da će poslanici “legalizovati autonomiju okupiranih teritorija Donbasa, amnestirati teroriste i dati im potpunu vlast”.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu! 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u