Zanimljivo

Deca koja su godinama čekala da ih neko usvoji ovako su objavila srećnu vest

Objavljeno: 04.05.2016 | 21:22Izvor: 24sata.rs

Veliki broj dece koja su ostavljena ili su izgubili roditelje, želi da pronađe svoj dom. Na hiljade dece širom sveta čeka da bude usvojeno. Zato je organizacija koja se bavi usvajanjem dece objavila na svom zvaničnom Instagram nalogu srceparajuće fotografije sve te dece koja su usvojena ili čekaju taj sudbonosni dan.

Na objavljenim fotografijama su deca koja drže table na kojima piše koliko je prošlo od njihovog odlaska u hraniteljsku porodicu, koliko od usvajanja. Da osmeh govori više od hiljadu reči pokazuju i ove fotografije.

Jedna devojčica je u hraniteljskoj porodici provela 1.180 dana, što je oko tri godine, ali sada je i usvojena.

"Pokušavali smo tri godine da usvojimo neko dete, ali neuspešno. Zato smo odlučili da postanemo hraniteljska porodica, a samo nedelju dana kasnije stigao nam je poziv da je rođena jedna devojčica. Ostajali smo u bolnici s njom danima, noćima, samo da ne bi bila usamljena. Ona je zaslužila da budemo uz nju ne znajući šta će da se dogodi sutra. Ona je naše sve", rekla je porodica jedne usvojene devojčice.

Zakari i Noa su čekali 1.051 dan kako bi bili usvojeni, dok je treća devojčica usvojena nakon 765 dana.

Šon David je usvojen nedavno i to nakon 1.246 dana, dok je jedna devojčica čekala 471 dan i usvojila je Mekginis porodica.

Lejlina poruka je jedna od najemotivnijih, a ona je na svojoj tabli napisala: "Delila sam njihova srca i kuću oko 401 dan, ali od danas ću deliti s njima i prezime".

Jedan dečak je čekao čak 2.456 dana, skoro sedam godina i usvojen je pred kraj 2015. godine.

Organizacija koja se bavi usvajanjem ove dece kaže da je hraniteljskim porodicama i onima koji žele da usvoje potrebna velika pomoć.

Postoji više od 100.000 dece koja čekaju porodicu. Oko 425.000 dece je u hraniteljskim porodicama, a prosečno zadržavanje dece u tim porodicama je oko dve godine.

"Preko 100.000 dece je u hraniteljskim porodicama i čekaju da budu usvojena. Svakim usvajanjem smanjujemo tu brojku. Usvojena deca se ne razlikuju od druge dece. Oni zaslužuju sva prava, zaslužuju da ih neko podržava i voli bezuslovno. Svako dete zaslužuje da nađe svoju porodicu, ali za ceo život", rekla je Deni Mendoza, jedna od osnivača te organizacije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u