Zanimljivo

Da li biste probali crnca bez jaja s velikom bananom?

Objavljeno: 28.12.2014 | 13:55Izvor: Telegraf.rs

Ako hoćete da se zasladite i usput dobro zabavite i nasmejete, napravite novogodišnju poslasticu kojoj niko ne može da odoli - crnca bez jaja s velikom bananom

Ovo je recept za jedan jako ukusan kolač, koji je tamnoput, ne sadrži jaja, a sadrži jednu veliku bananu. Može i jedna i po standardne veličine. Evo kako se pravi:

SASTOJCI:

Sastojci za kolač: 1 šoljica kisele pavlake; 1 šoljica mleka; 1 šoljica suncokretovog ulja; 1 i po banana (izgnječena); 2 šoljice griza (pšeničnog); 2 šoljice šećera (najbolje smeđeg); 4 pune supene kašike kakaa; 1 kafena kašika mlevene kafe (može i nes kafa); 2 kafene kašike sode bikarbone.

Sastojci za čokoladni preliv: 5-10 kašika mleka; nekoliko kapi ulja; 1 kesica vanilin šećera; 100 grama crne čokolade; 50 grama maslaca; 5 kašika čokolade u prahu.

Foto-ilustracija: Foter/serenejournal

Foto-ilustracija: Foter/serenejournal

PRIPREMA:

Pomešajte bananu s pavlakom i mlekom, a zatim dodajte ulje i sve ostale sastojke. Još jednom dobro promešajte i izlijte u manju dublju posudu koju ste prethodno namastili i posuli hlebnim mrvicama.

Stavite u rernu koju ste zagrejali na 190 stepeni, ali pred kraj pečenja, pojačajte na 210.

Istopite na tihoj vatri sastojke za preliv i prelijte preko toplog kolača. Ostavite da se ohladi i uživajte u čokoladnoj poslastici.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u