Zanimljivo

Crveni trg se tresao, Putinove reči sa parade odjeknule svetom: Nikad ne zaboravi naše očeve i dedove (VIDEO)

Objavljeno: 09.05.2017 | 11:22Izvor: Telegraf.rs

Predsednik Rusije je tradicionalno imao emotivne, dostojanstvene i glasne reči koje je izgovorio uoči intoniranja himne

U Moskvi se danas održava vojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Crvenim trgom defiluje oko 10.000 vojnika, 114 jedinica kopnenih snaga i 72 jedinice avijacije. Tom prilikom, ruski predsednik Vladimir Putin obratio se naciji i okupljenima.– Lekcije prošlosti nas pozivaju da budemo oprezni – poručio je Putin, rekavši da ruske oružane snage mogu da odbiju bilo koji napad i reaguju na bilo koju pretnju.

Obraćajući se učesnicima parade, predsednik Putin čestitao je Dan pobede, a nakon toga je uz plotune intonirana himna Ruske Federacije.

- Obavezni smo da pamtimo da je pobeda izvojevana po velikoj ceni. Nikada nećemo zaboraviti da su slobodu Evrope i dugo očekivani mir upravo izborili naši očevi i dedovi - rekao je Putin.

– Događaji iz prošlosti nameću nam veliku odgovornost pred budućim pokolenjima, da im prenesemo duh velike pobede i osiguramo mir i stabilnost – dodao je ruski predsednik.

Rusija i svet slave 72 godine od pobede u Drugom svetskom ratu.Sovjetski Savez je u Drugom svetskom ratu podneo najveće žrtve, izgubivši devet miliona vojnika.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u