Zanimljivo

Srpski političari OBNAVLJAJU HILANDAR! Evo koliko evra će svako izdvojiti za SRPSKU SVETINJU!

Objavljeno: 25.05.2015 | 09:37Izvor: Telegraf.rs

Srpski poslanici u Skupštini Srbije spremni su da se odreknu dela svoje zarade za pomoć u obnovi manastira Hilandar, a inicijativa je potekla od direktora Pokreta socijalista

Srpski poslanici u Skupštini Srbije spremni su da se odreknu dela svoje zarade za pomoć u obnovi manastira Hilandar, a inicijativa je potekla od direktora Pokreta socijalista Bratislava Jugovića, koju je odmah većina narodnih predstavnika bez polemike prihvatila!

Bratislav Jugović, direktor Pokreta socijalista, uplatio je 10.000 dinara na račun Hilandara, kako bi apelovao na političare da pomognu u obnovi ovog manastira.

MISTERIJA HILANDARA STARA 11 GODINA: Da li je neko namerno zapalio srpsku svetinju?

Jugović u izjavi za Danas kaže da je neophodno da “svako ko je na funkciji” u Srbiji pomogne da se obnovi najveća srpska svetinja.

– Srbija je u proteklom periodu razarana i NATO bombama i pljačkaškom privatizacijom i “burazerskom” politikom, ali simbol razaranja je, takođe, požar u manastiru Hilandar. Stoga apelujem na sve one koji su na funkcijama, a izjašnjavaju se kao pravoslavci, bez obzira na to koju političku opciju zastupaju, da pomognu Hilandaru. Ukoliko ne budemo mogli da obnovimo takvu svetinju, nećemo biti kadri ni da obnovimo državu u celosti – zaključuje on.

SAMO ZA FOTO-GALERIJU!!!!!

SAMO ZA FOTO-GALERIJU!!!!!

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović kaže da obnova Hilandara ne sme biti prepuštena stihiji, već mora biti sistematska i stalna, kao i snažno podržana od države Srbije!

– To jeste naš dug prema prošlosti, ali je to još više naša obaveza prema budućnosti – kaže Popović i dodaje da srpska deca moraju da znaju ko je Stefan Nemanja, Sveti Sava i da istorija srpske države seže daleko koliko i istorija Hilandara.

HIJERARHIJA SVETOGORSKIH MANASTIRA: Naš Hilandar je po važnosti na… (FOTO)

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović kaže za Naše novine da je spreman da podrži ovu akciju.

Manastir Hilandar. Foto: Wikimedia/Саша Стефановић

Manastir Hilandar. Foto: Wikimedia/Саша Стефановић

– Za crkvu i ugroženu decu bih odvojio i više od 10.000 dinara – kaže on.

Inicijativu je podržao i poslanik DS-a Balša Božović koji kaže da bi dao i više od te sume.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u