Zanimljivo

Pre šest godina niko nije verovao da će ovaj bucko postati srpska NBA zver! (FOTO)

Objavljeno: 10.02.2016 | 14:37Izvor: Telegraf.rs

Pre samo šest godina Nikola Jokić je bio tinejdžer sa viškom kilograma kome niko nije mogao da predvidi košarkašku karijeru

Srpski košarkaš Nikola Jokić pravo je otkrovenje NBA lige. Iako ima samo 19 godina (za 10 dana puni 20) jedan je od najboljih rukija sezone, a njegove brojke u debitantskom nastupu u NBA ligi su neverovatne.

Niko nikada pre šest godina ne bi rekao da će ovaj bucmasti dečak sa viškom kilograma dogurati ovako daleko. A sada već smatraju da će za nekoliko godina biti možda i najbolji evropski cenatr koji je igrao u NBA i tako zaseniti slavu legendarnih Dirka Novickog, Pau Gasola, Arvidasa Sabonisa, Vlada Divca itd.

Njegov lični rekord u prvoj sezoni je 27 poena i 14 skokova na utakmici protiv Toronta, a do sada prosečno ubacuje 9,7 poena uz 6 skokova i 1,9 asistencija što je neverovatno za prvu godinu.

Bez premca je najbolji naš igrač u NBA uz svo poštovanje prema Bobiju Marjanoviću i Nemanji Bjelici koji su u Evropi ostavili veliki trag, ali u NBA za sada nemaju tu ulogu.

Što je najzanimljivije Jokić je kasno počeo da trenira košarku tek sa 16 godina, ali očigledno da je talenat i veliki rad uradio svoje.

- Kada sam došao u Megu nisam mogao da uradim deset sklekova, mislio sam da ću biti prosek, a sada… – pričao je svojevremeno Jokić.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Rad sa Dejanom Milojevićem i šansa koju je dobio se dobija jednom u 20 godina. Jer, svaki drugi trener bi ga onako bucmastog sigurno odbio i rekao “Sine, nisi ti za košarku” Ali, ljudi koji su brinuli o njemu tada su imali istančan sluh za talente koji nisu akceleranti (ubrzan fizički i psihički razvoj.. prim. aut.)

U Megi se formirao, postao lider sa 18 godina, igrao u finalu Kupa Radivoja Koraća dva puta. Gubio je, ali nije posustao, jer veruje da će kad tad osvojiti trofeje.

Odlaskom u Ameriku letos je dva meseca radio i smršao 14 kolograma. Doveo je svoje telo do trenutnog maksimuma i to mu daje nivo igre koji je neverovatan.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u