Zanimljivo

OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA UREDNICIMA LISTA "DANAS": Mom starom pacijentu Dragoljubu Petroviću...

Objavljeno: 31.05.2016 | 09:47Izvor: medio.rs

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović odgovorio je juče na optužbe dnevnog lista "Danas" da je od države nezakonito dobio finansijsku pomoć od čak 3,9 miliona evra

Mitrovićev odgovor prenosimo u celosti:

Poštovana gospodo, kako ste na naslovnoj strani vaših cenjenih novina objavili tekst pod naslovom "Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra", ne bi bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost podataka, ali i za priliku da se po ko zna koji put uvere u tendenciozno insinuiranje utemeljeno na mržnji prema TV Pink, a verujem i političkom animozitetu baziranom na različitim uređivačkim profilima vaših novina i naše televizije. Nemam ništa protiv što "Danas" ima izražen politički stav koji ne krije, ali, moliću lepo, bilo bi u najmanju ruku fer da i nama ostavite to isto pravo da program profilišemo kako smatramo da treba.

Pink na današnji dan ne duguje nijednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji, uključujući i Agenciju za osiguranje i finansiranje izvoza
Željko Mitrović, vlasnik Pinka

Nego, draga gospodo, da se vratimo na glavnu temu. Kako sam imao priliku da spoznam da kao vrsni istraživači već mesecima bauljate po mraku, reših da vam skratim muke i činjenicama potkrepim vaša velika otkrića. Prvo, Pink na današnji dan ne duguje nijednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji, uključujući i Agenciju za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI). Drugo, komercijalni revolving kredit koji je Pink imao od AOFI od 3,9 miliona evra, koji pominjete u tekstu, u celosti sa kamatama vraćen je 23. marta 2016. godine. Treće, za 20 godina postojanja, za razliku od vas, poštovana gospodo, nikad nismo dobili nijednu donaciju, niti bilo kakva bespovratna sredstva od bilo koga, uključujući i državu. Četvrto, za razliku od mnogih, koje vi kao cenjena redakcija vešto prikrivate, Pink nije ostao dužan nijednoj banci, niti bilo kojoj drugoj instituciji, što vrlo lako možete proveriti. Peto, "Pink grupa" koju čine "Pink internešenal kompani" u čijem sastavu su TV Pink, "Er Pink" i "Siti rekords", samo u 2015. ostvarili su prihod od 71 milion evra, od čega čak 30 miliona evra od izvoza usluga. Samo po osnovu izvoza programa iz Pink paketa, "Pink grupa" je prihodovala preko osam miliona evra u prošloj godini. Svidelo se to vama ili ne, ovi brojevi, draga gospodo, Pink svrstavaju u red najznačajnijih srpskih izvoznika. Šesto, samo u prethodnoj godini "Pink grupa" uplatila je u budžet preko 10 miliona evra po osnovu poreza i obaveza prema zaposlenima.

Nadam se, draga gospodo, da će vam ovi podaci bar malo pomoći u velikim otkrićima koja su uglavnom javno dostupna, a u najvećoj meri se mogu pronaći u bilansima objavljenim na APR. Ali, za slučaj da vašem uredniku, a mom starom pacijentu Dragoljubu Draži Petroviću ovo sve bude prekomplikovano, evo da probam ovako: Dragi Dragoljube, tvoje novine i ti imate četiri hiljade čitalaca, a moja televizija i ja imamo četiri miliona gledalaca. Da bi ti, Dragoljube, bio siguran da je razlika između nas hiljadu puta, predlažem ti da uzmeš digitron i prekontrolišeš tačnost mojih podataka. I ne treba zbog toga da budeš besan, jer to ne znači da sam hiljadu puta pametniji, to samo znači da se u tvom i mom medijskom biznisu ovaj podatak uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha.

S poštovanjem,
Željko Mitrović

Informer.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u