Zanimljivo

Ojadila državu za 700.000 dinara!

Objavljeno: 29.05.2015 | 00:54Izvor: Telegraf.rs

Policija je S. M. uhapsila sprovela Osnovnom javnom tužilaštvu i to zbog sumnje za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave

Kragujevčanka S. M. (54), administrativna radnica osnovne škole u Kragujevcu, uhapšena je zbog sumnje da je ćerkin matični broj dodala na spisak prosvetara sa Kosova, pa joj po tom osnovu uplatila 707.000 dinara.

S. M. je bila zadužena za izradu spiskova i isplatu novčanih nadoknada za prosvetne radnike raseljene sa područja Kosova i Metohije.

– Na spisak je dodala matični broj i broj tekućeg računa svoje ćerke, kojoj je, u periodu od 2008. do 2014. godine, uplatila novčana sredstva u iznosu od preko 707.000 dinara, za koliko je oštetila budžet Republike Srbije, saopštila je policija.

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, krivična prijava podneta je i protiv dvadesetdevetogodišnje ćerke osumnjičene administrativne radnice.

Policija je S. M. uhapsila sprovela Osnovnom javnom tužilaštvu i to zbog sumnje za krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u