Zanimljivo

NEZAPAMĆEN VANDALIZAM Oskrnavljen spomenik Draganu Nikoliću!

Objavljeno: 30.10.2017 | 09:45Izvor: Alo!

Samo nekoliko dana od svečanog otkrivanja spomenika velikanu srpskog glumišta Draganu Gagi Nikoliću u centru Vrnjačke Banje, njegova bronzana statua u prirodnoj veličini danas se našla na meti vandala.

Za sada nepoznati vandali otkinuli su jedan deo Gaginih naočara i tako oskrnavili spomenik, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, koji je u centralnom vrnjačkom parku podignut na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice „Merkur“ čiji je popularni Gaga bio promotetr i zaštitno lice.

- Ovo je strašno! Pa, mi nemamo poštovanja ni prema nekome koga su svi na ovim prostorima mnogo voleli – kaže jedna gospođa koju smo zatekli kod Gaginog spomenika. – Neka se stide vandali, neka im ovaj užasni čin služi na čast, ako je uopšte imaju!

Upamćen na prostoru cele bivše Jugoslavije po nezaboravnim ulogama Džimija Barke, Prleta, Flojda, Popaja, Urketa i drugim brojnim rolama na malom i velikom ekranu, kao i pozorišnoj sceni, Dragan Nikiolić je posebno mesto zauzimao u srcima meštana Vrnjačke Banje koju je mnogo voleo i u njoj često boravio.

Kako bi mu se na neki način odužili i zahvalili, Vrnjčani su mu postavljanjem biste u prirodnoj veličini ispred Termomineralnog kuptila, nedaleko od izvora „Topla voda, podarili trajni simbol u prestonici srpskog kontinemtalnog turizma.

Bistu popularnog lepog Gage, na svečanosti minulog četvrtka, otkrio je naš poznati glumac Žarko Laušević uz reči "Divno je što će ovaj spomenik ostati ovde i potrajati duže od naših navika da zaboravljamo. Ubeđen sam da će istorija sačuvati Gagu od zaborava"...

Ni Laušević, ni niko od prisutnih na pomenutoj svečanosti, kao ni celokupna javnost u Srbiji koja je volela i iznad svega poštovala Dragana Nikolića, međutim, nisu mogli ni da pretpostave da će se vandali posle samo četiri dana bez ikakvog razloga ostrviti na njegov spomenik. Na isključivo svoju veliku sramotu!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u