Zanimljivo

NAJVEĆA GREŠKA ČOLINE KARIJERE: Evo koju LEGENDARNU pesmu je Zdravko odbio, i još se kaje! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.2017 | 17:42Izvor: Telegraf.rs

Pre 34 godine Zdravko Čolić je uzeo dve Bajagine pesme, ali ne i treću koja ubrzo postala ogroman hit

Teško je nabrojati sve hitove Zdravka Čolića, i Čola često ističe da mu ni koncerti od tri sata nisu dovoljni da bi otpevao sve numere koje publika traži. Međutim, postoje i pesme koje je Zdravko, svojevremeno odbio da snimi a koje su kasnije, u izvođenju drugih pevača i grupa, postale veliki hitovi.   

A zbog jedne od tih numera Čola i dan danas poprilično žali. Momčilo Bajagić Bajaga, tada još član “Riblje čorbe” ponudio mu je još 1983. pesme koje je napisao zajedno sa Mišom Aleksićem – “Tvoje oči” i “Afrika”.

Čolić ih uvrstio na album “Šta mi radiš”, ali je, pritom, odbio treću numeru iz tog paketa – legendarnu pesmu “Kad hodaš”.

Čuvena balada, jedna od malobrojnih “Čorbinih” pesama za koje je, pored muzike, i tekst napisao Bajaga, završila je na albumu “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” (1984).

Ubrzo po izlasku ovog izdanja Bajaga je, podsetimo, napustio matični bend, započeo solo karijeru i “Kad hodaš” uvrstio u svoj koncertni repertoar, a često je izvodi i “Čorba”.

Naravno, treba imati u vidu da je tokom osamdesetih bila velika produkcija autora, hitova, i da je sasvim razumljivo bilo da se ponekad dese greške poput ove Čoline…


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u