Zanimljivo

MLAD I ZELEN! Ovako je Novak Đoković izgledao na POČETKU KARIJERE (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 24.08.2016 | 19:57Izvor: medio.rs

Teniser je prvi intervju za televiziju dao još kad je imao sedam godina.

Jedan od najvoljenijih srpskih sportista i najbolji teniser sveta Novak Đoković (29) još od malih nogu je voleo tenis i bio je interesantan televizijskim kamerama zbog ljubavi prema belom sportu.

Mali sedmogodišnji Novak pojavio se 1994. godine u jednoj emisiji u kojoj je sa njim prvi intervju imao dečak njegovih godina koji se našao u ulozi voditelja.

– Najviše u tenisu volim forhend, behend i voleje. S njima pobeđujem protivnike – jedna je od njegovih izjava iz ovog intervjua, u kom je već znao koji je njegov cilj u tenisu – “da postane prvak”.

Novak Đoković, YoutubeFoto: Youtube

Osim ovog snimka, postoji još jedan, koji datira iz jula 2003. godine, kad je Novak imao 16 godina. Tada je mladi teniser bio trostruki prvak Evrope u kategoriji do 14 godina.

– Pred ove profesionalen turnire koje sam osvojio. Ovaj koji sam sada osvojio, “Fjučers”, čiji je nagradni fond 10.000 dolara – ja sam najmlađi osvajač tog turnira u Srbiji i Crnoj Gori. Osvojio sam ga sa 16 godina – priča on u ovom snimku novijeg datuma, u kom navodi šta je sve osvojio i kome je zbog tog uspeha zahvalan.

Foto: YoutubeFoto: Youtube

Danas ovaj srpski teniser ima čak 12 osvojenih grend slem trofeja: šest je osvojio na Australijan Openu, tri na Vimbldonu, dva na US Openu i jedan, koji je želeo više od svih ove godine na Rolan Garosu. Osim toga, Novak je tri puta proglašavan za najboljeg sportistu na svetu: 2012, 2015. i 2016. godine, pa se slobodno može reći da je ovaj nekada simpatični dečak i mladić uspeo da ostvari svoje snove, iako naš šampion još ne planira da posustane.

V. Tanacković

PINK.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u