Zanimljivo

EVO GDE JE SADA DETE Zoranu oduzeli starateljstvo nad Janom!

Objavljeno: 19.10.2017 | 09:35Izvor: Alo!

Centar za socijalni rad oduzeo je 10. oktobra Zoranu Marjanoviću (39) starateljstvo nad njegovom šestogodišnjom ćerkom!

Janin staratelj sada je psiholog Gradskog centra za socijalni rad, a ona je privremeno smeštena kod njenog strica Miloša Marjanovića.

- O ćerki ubijene Jelene Marjanović i njenog muža Zorana, koji se sumnjiči da ju je ubio, do daljeg će brinuti radnici Centra za socijalni rad. Ona će zasad živeti sa Milošem, ali ako se desi da i on završi iza rešetaka, mala Jana će automatski biti odvedena iz kuće Marjanovića. U tom slučaju, ona više ne bi mogla da živi u kući s babom Zoricom i dedom Vladimirom - piše "Srpski telegraf" pozivajući se na izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, odluka o sudbini devojčice doneta je početkom prošle nedelje.

Duet . Mama Jelena i Ćerka JanaMama Jelena i ćerka Jana, Foto: privatna arhiva

- Mala Jana je pre godinu i po dana ostala bez majke, a otac joj je uhapšen sredinom septembra. Dete je ostalo bez roditeljskog staranja, pa su radnici Centra za socijalni rad po službenoj dužnosti pokrenuli postupak starateljske zaštite. Zaposleni su posetili Janu u kući u Borči, u kojoj živi sa stricem, njegovom suprugom, babom i dedom. Utvrđeno je da devojčica ni na koji način nije ugrožena i da je tamo bezbedna. To su potvrdili i izveštaji iz vrtića, razgovori sa rođacima, kao i pregledi male Jane. Razvoj devojčice nije ugrožen, pa joj nije bila potrebna pomoć specijalizovanih stručnjaka - priča sagovornik.

U borbu za starateljstvo nad Janom su se, osim Miloša Marjanovića, uključili Jelenin stric Branislav Krsmanović iz Beograda, pevačicina strina Gorica Krsmanović iz Kraljeva i njena tetka Ljubica Marković iz Kruševca.

- Za starateljstvo nad detetom bilo je zainteresovano više najbližih srodnika. Pojedini srodnici žive u Kruševcu i Kraljevu, što zahteva da se i centri iz tih gradova angažuju u procenu i odabir privremenog staratelja. Za to bi trebalo dosta vremena, pa je briga briga o detetu do nekog konačnog rešenja privremeno dodeljena Gradskom centru za socijalni rad - kaže izvor Srpskog telegrafa.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u