Zanimljivo

BURA U SPC ZBOG VANZEMALJACA: Otac Vukašin digao crkvu na noge!

Objavljeno: 26.11.2015 | 14:09Izvor: Telegraf.rs

Oni koji ga podržavaju kažu da je pravi revolucionar pravoslavlja, a to se naročito vidi po njegovom tekstu " Bliski susret treće vrste" objavljenom na portalu SPC Borba za veru

Sveštenik Vukašin Milićević deo je nove postave u hramu Svetog Save a poznat je i po svom modernističkom pričanju o postojanju vanzemaljaca i njihovim dolaskom na planetu Zemlju. Takvo učenje ne nailazi na odobravanje Srpske pravoslavne crkve, pa su mnogi sveštenici osujetili njegovo prihvatanje u crkvene redove.

Oni koji ga podržavaju kažu da je pravi revolucionar pravoslavlja, a to se naročito vidi po njegovom tekstu “Bliski susret treće vrste”objavljenom na portalu SPC Borba za veru.

On takođe navodi da je bio pogrešan stav i da se ljudskim bićem naziva samo osoba svetle puti, indoevropskog porekla, koja naseljava Evropu, i da nemamo dokaza da se u dogledno vreme neće pojaviti još neka “vrsta” ljudi koja bi proširila podrazumevanu definiciju čoveka.

– Tekstovi koje sam napisao predstavljaju samo filozofsko razmišljanje o tome šta bi bilo da vanzemaljci postoje. U tom promišljanju hteo sam da navedem da postojanje vanzemaljaca ne negira postojanje Boga – istakao je Milićević.

U SPC-u za sada ne žele da optuže sveštenika Milićevića jer smatraju da nije učinio ništa loše.

– Zvaničan stav crkve je da samo ono što ima dušu može da se krsti, a ono što nema ne može nikako – kažu iz SPC.

Na sajtu peticije.com pokrenuta je inicijativa da se sveštenik Vukašin vrati u Crkvu svetog Vasilija gde je pre službovao.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u