Zanimljivo

Bora Đorđević diskriminisao gejeve!

Objavljeno: 28.02.2017 | 14:28Izvor: Alo!

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopšila je danas da je muzičar Bora Djordjević izvršio diskriminaciju u kolumnama "Draga, ne budi peder" i "Draga, ne budi peder dva" koje su objavljene 21. i 28. maja 2016. godine.

Poverenica je obavestila i javnost da "Srpski telegraf" nije postupio po njenoj preporuci da objavi izvinjenje zbog ovih tekstova i da preduzme mere da kako se tekstovi koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, ne bi objavljivali u ovim novinama, jer, prema Zakonu o javnom informisanju i medijima odgovorni urednik odgovara za sadržaj koji uredjuje.

Pritužbe zbog diskriminacije u tekstovima podnela je organizacija Regionalni info centar.

"Djordjević je u kolumnama izneo ideje i stavove koji predstavljaju kršenje zabrane govora mržnje prema pripadnicima LGBT populacije, nazivajući ih pogrdnim nazivima pederi, čmaroljubi i buljolozi. Takodje, izražene su i ideje i stavovi koji su uznemirujući i ponižavajući i kojima se vredja dostojanstvo transrodnih osoba", navela je Poverenica.

Kako se navodi, Djordjević je "vrlo tendenciozno" poslao poruku sa su homoseksualne osobe "nastrane" i da je prihvatljivo da ih drugi vredjaju, uznemiravaju i ponižavaju.

Kako se navodi on je organizatorima Parade ponosa preporučio da pozovu navijače, jer su oni "vrlo tolerantni prema različitima" i naveo: "Jedino iz dna duše mrzim i prezirem one bolesne idiote koji bi da ubace pederastiju u škole, koji bi da usvajaju decu. To nisu pederi, to si pederčine. Njih bi sve poslao u zemlje islama, gde je za njihovu bolest predvidjena smrtna kazna. Budite sigurni da nisam homofob, samo sam normalan".


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u