Društvo

ZLOČIN KOD KRAGUJEVCA: Taksista brutalno ubio siromašog invalida!

Objavljeno: 02.09.2014 | 17:52Izvor: Telegraf.rs

Kako se sumnja, taksista je penzionera usmrtio udarajući ga kamenom u glavu. Meštani sela u kojem je živeo ubijeni Braniša Karić kažu da on nije imao novca i nikom nije jasno zašto bi ga neko ubio

Braniša Karić (62) iz Badnjevca, čije je telo bačeno razbijene lobanje u šipražje kraj seoskog puta u selu, ubijen je u subotu ujutru, saznaje Telegraf u kragujevačkoj policiji.

Motiv ubistva još je tajna i za policiju, jer je Karić bio sirotinja i invalid, jedva je hodao.Osumnjičeni za zločin je taksista S. S. koga je policija uhapsila jutros. On, prema nezvaničnim informacijama, negira da je ubica.

Policija je danas saopštila da je S.S. uhapšen nakon istrage od par dana. Telo je pronađeno u subotu sa povredama na desnoj strani glave, ali se nije odmah znalo da li su povrede nastale od pada ili su namerno nanete. Forenzičke analize potvrdile su da je reč o ubistvu, pa je policija krenula u potragu. Utvrđeno je da je Karić ubijen kamenom.

Telo je istog dana, poslepodne, pronašao seljak iz Brzana koji je pošao da obiđe njivu.Ubijeni nije imao nikog svog, nikada se nije ženio. Bogat nije bio, nikome se nije zamerio. Poslednji put je viđen u petak posle podne, kažu trojica Badnjevčana.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Videli smo u petak oko tri sata posle podne kako ga je od nekud provezao taksi ka kući. Često je u poslednje vreme išao taksijem. Od petka ga niko nije video. Šta se desilo, čuli smo u subotu. Samo bog zna zašto bi neko tog čoveka ubio. Bio je psihički bolestan, ali nikome nikada zlo nije učinio – kažu poznanici ubijenog.

Kuća Braniše Karića nalazi se na par kilometara od seoske crkve. Dvorište je obraslo u korov, prava mala deponija. U njemu dve kuće, oronule i razvaljenih vrata, ali se i dalje vidi da su ih zidali imućni domaćini. Na terasi je otpad od polomljenih jaja i praznih kutija od paštete. U kući je haos: razvaljen nameštaj, đubre na podu, garderoba koja nije prana mesecima. Iz kuće izbija užasni vonj.

Prva komšinica ubijenog kaže da se seća da je u petak ili subotu čula buku u Branišinoj kući, ali ne zna da li je tu bilo nekoga i da li se ubistvo desilo na tom mestu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Njegova kuća je obrasla u šiblje pa ne vidim ništa u tom dvorištu. Nije mi jasno ko bi njega i zbog čega tako mučki ubio kamenom, kao pašče! Bio je psihički bolestan, ali se borio sam sa svojom mukom. Kad prođe ulicom uvek bi progovorio sa nama, pomilovao decu, popričao sa njima kao sa odraslima. U poslednjih godinu i po dana umrli su mu roditelji, starci koji su o njemu brinuli. Brinuo je i on o njima, koliko je mogao, voleo ih je – kaže starica iz komšiluka.

Braniša Karić polomio je pre par meseci nogu i od tada bio jedva pokretan, dodaje ova žena objašnjavajući da on više nikako nije mogao da brine o sebi.

- Znam da nigde nije radio, živeo je od nekih para koje mu je davao Centar za socijalni rad. Koliko, niko ne zna. Kada je polomio nogu, život mu je postao nesnosan. Jedva se kretao. Kada pođe u prodavnicu, na svakih desetak metara je morao da sedne kraj druma i odmori se. Tako je put od 15 minuta hoda za njega bio agonija od dva sata. Ponekad bi mu mi nešto doneli, komšije nešto kupile, ali nije to bio život – objašnjava ova žena pognute glave.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Braniša nije bio seoska sirotinja, uprkos svemu. Roditelji su mu bili poznati seoski domaćini. Ostavili su sinu imanje, četiri hektara zemlje, šumu, dve kuće. U selu kažu da Braniša nije skoro ništa vredno prodao, da bi mogao da ima novca i bio žrtva ubistva iz koristoljublja.

Na umrlici Braniše Karića nema imena bliskih rođaka, on nikoga nije imao. Na poslednji put ipak ga je ispratilo stotinak meštana i dalja rodbina. Njega su danas sahranile komšije, novcem od Centra za socijalni rad.

Policija je osumnjičenom za njegovo ubistvo S. S. odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden zameniku Višeg javnog tužioca u Kragujevcu. Prema nezvaničnim informacijama, S. S. je taksista poznate taksi službe, a on je pred policijom negirao da je ubica.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u