Društvo

VOJSKA SRBIJE TRAŽI RADNIKE: Evo kolika plata čeka dobrovoljce i šta je potrebno da se prijavite!

Objavljeno: 20.10.2016 | 19:45Izvor: Telegraf.rs

Za vojnu službu mogu da se prijave osobe starosti do 30 godina, kojima će pored ovih naknada, biti regulisani i putni troškovi, kao i obavezno zdravstveno osiguranje

Svi koji se odluče na dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije mogu da računaju na mesečnu nadoknadu od minimum 10.000 dinara, a s obzirom na dodatnu novčanu stimulaciju koja se ukoro očekuje, ta cifra bi mogla da dostigne 90.000 dinara za šest meseci provedenih u vojsci.

Ministarstvo odbrane planira da u narednom periodu ta sredstva poveća, ali je cifra koja će se obezbediti budućim dobrovoljcima još uvek nepoznata i zavisiće od odluke resornog ministra Zorana Đorđevića.

Ipak, kako se u medijima spekulisalo, ta davanja bi za prva tri meseca trebalo da iznose po 10.000 dinara, za četvrti mesec 15.000 dinara, za peti mesec 20.000 dinara i za poslednji, šesti, 25,000 dinara.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić juče je najavio novine u služenju dobrovoljnog roka, a decembarska klasa će biti prva na kojoj će se primeniti.

– Dobrovoljno služenje vojnog roka trajaće šest meseci (umesto dosadašnja tri meseca), a zainteresovanima će biti obezbeđena bolja i kvalitetnija obuka – rekao je on i naglasio da im je cilj da privuku mlade, a da ujedno rasterete profesionalne vojnike.

Kako je izjavio za Telegraf, za vojnu službu mogu da se prijave osobe starosti do 30 godina, kojima će pored ovih naknada, biti regulisani i putni troškovi, kao i obavezno zdravstveno osiguranje.

Krivokapićevo gostovanje možete da pogledate ovde:

 

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u