Društvo

VIDLJIVOST NULA, TEMPERATURA 1.000 STEPENI: Vatrogasci uspešno ugasili požar u opštini Kragujevac!

Objavljeno: 07.07.2015 | 07:44Izvor: Telegraf.rs

Oko 20 sati požar je lokalizovan i nalazi se u fazi dogašivanja. Gašenje požara otežavali su gust crni dim i veoma visoka temperatura od oko 1000 stepeni

Munjevitom interevencijom kragujevačkih vatrogasaca, požar koji je izbio na šestom spratu zgade Grada lokalizovan je. Vidljivost u prostoru gde su vatrogasci večeras delovali bila je nula, a temperatura oko 1.000 stepeni. Uviđaj će biti rađen rano ujutru. Nema povređenih civila, a tokom gašenja požara pozlilo je jednom vatrogascu.

Vatrogasci su informaciju o požaru dobili u 18:40 sati, a pred opštinom bili u već u 18:42.

– Vatrogasno-spasilačka brigada Uprave za vanredne situacije bila je na licu mesta sa sedam vozila i 25 vatrogasaca. Požar smo uspeli da “presečemo”, odnosno da sprečimo njegovo širenje na niže spratove i sa desnog na levo krilo zgrade – rekao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije.

Oko 20 sati požar je lokalizovan i nalazi se u fazi dogašivanja.Gašenje požara otežavali su gust crni dim i veoma visoka temperatura od oko 1000 stepeni.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Dežurni inspektor Uprave za vanredne situacije će tokom noći i u ranim jutarnjim satima izaći na lice mesta kako bi obavio uviđaj.

Prema rečima gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića, koji je zajedno sa saradnicima odmah došao na lice mesta, najvažnije je da niko nije stradao.

– Materijalna šteta u ovom trenutku zaista nije bitna. Činjenica je da je zgrada Gradske uprave u katastrofalnom stanju, da godinama nije ulagano, ne postoji sistem protivpožarne zaštite, a tavanice su od trske. Nakon ovog sledi nam ozbiljna rekonstrukcija. Sedam vatrogasnih ekipa je bilo na terenu, ja im se od srca zahvaljujem za sve što su učinili - kazao je Nikolić.

Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade zajedno za zaposlenim iz obezbeđenja Gradske uprave dežuraće tokom cele noći na licu mesta.

U vreme gašenja požara radnice zaposlene na poslovima održavanja higijene ponavljale su ispred zgrade da su sve kante za đubre iznele i sve prekontrolisale.

Bilo je sumnji da se uplalila instalacija.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u