Društvo

VELIKA SMS PREVARA: Nikako ne odgovarajte na ovu poruku!

Objavljeno: 22.01.2015 | 18:27Izvor: Telegraf.rs

Veliki broj čitalaca javio nam se danas i naveo da su im s broja +4560099244154 stigle poruke, iako nikada nisu koristili nikakve WAP servise, niti planiraju da ih koriste

Ukoliko ste  u toku današnjeg dana dobili SMS poruku s nepoznatog telefonskog broja u kojoj piše “Najraznovrsniji video klipovi samo za tebe i tvoj mobilni. Pošalji V na 4411 i uživaj”, nemojte odgovarati jer možete ostati bez začajne sume novca!

Veliki broj čitalaca javio nam se danas i naveo da su im s broja +4560099244154 stigle poruke, iako nikada nisu koristili nikakve WAP servise, niti planiraju da ih koriste.

Da bi videli o čemu se radi, pozvali smo ovaj broj. Međutim, na svaki poziv odgovorila je sekretarica. Nakon toga smo se prijavili na pomenuti servis i dobili poruku:

– Vaša prijava je uspela. Svaka tri dana dobijaćete poruke našeg servisa (cena 108 dinara po poruci) – navedeno je u poruci.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

To praktično znači da ukoliko ne obratite pažnju, za mesec dana račun možete uvećati za 1.000 dinara plaćanjem ovog servisa.

Ukoliko ste poslali ovu poruku, možete se odjaviti slanjem poruke STOPV na 4411, a tu poruku platićete 14,64 dinara.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u