Društvo

SVAKA ČAST: Bokserska legenda prodaje evropsku medalju da bi pomogla mladom džudisti (FOTO)

Objavljeno: 27.05.2016 | 10:06Izvor: Telegraf.rs

- Meni je ta bronzana medalja donela nacionalnu sportsku penziju, a sada želim da ona učini dobro delo i za Igora Nurkića - istakao je humani Živadinović

Bokserska legenda Dragan Živadinović Senta odlučio je da proda svoje najviše odličje, bronzanu medalju osvojenu na Evropskom prvenstvu u boksu 1987. godine, i taj novac uplati u fond za lečenje mladog džudiste Igora Nurkića koji boluje od teškog oblika leukemije limfoma.

Foto: Facebook/judonurke

Nurkiću je za lečenje u Nemačkoj potrebno oko 170.000 evra, u akciju prikupljanja novca uključile su se brojne organizacije i pojedinci iz čitave Srbije a sada im se pridružio i proslavljeni bokser.

– Meni je ta bronzana medalja donela nacionalnu sportsku penziju, a sada želim da ona učini dobro delo i za Igora Nurkića, da pomogne da se taj mladi čovek izleči. Kad je Aleksandar Šapić mogao da proda svoje mnogo vrednije medalje radi humanitarne misije, mogu i ja da se odreknem moje bronze da spasim jedan mladi život – objašnjava Živadinović.

Kako ističe, udes porodice Nurkić ga je dirnuo pravo u srce pa je odlučio da se odrekne onog što mu je najdragocenije.

– Upućujem javni poziv zainteresovanima da otkupe moju medalju da mi se jave i pomognu mi da ja pomognem Igoru. Nadam se da će ovaj moj gest biti motiv i drugima da urade sve što mogu da spasimo mladog sportistu – kaže slavni bokser.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Igorov otac Mirsad Nurkić uputio je dirljivu molbu javnosti da pomognu da se spasi život njegovog sina.

– Lečenje u Nemačkoj je jedina nada za Igora ali je suma potrebna za to za nas nedostižna. Nadam se da ćemo novac skupiti što pre, jer Igor mora hitno da otputuje na kliniku doktorice Nade Basare u Nemačku – kazao je očajni otac.

Donacije za Igovorovo lečenje mogu se uplatiti na namenski žiro račun Džudo saveza Srbije: br. 325-9500900016778-09 OTPBanka.

Takođe, dostupan je i broj na koji možete poslati SMS: ukucajte 171 i pošaljite na 3030.

Printskrin

Printskrin

(D.R)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u