Društvo

STUDENT HEMIJE IZ BEOGRADA DOKAZAO Čeka nas paklena zima, evo zašto

Objavljeno: 13.10.2017 | 09:45Izvor: Alo!

Student hemije iz Beograda temeljno objasnio zašto ćemo se ove zime posmrzavati kao nikada ranije.

Odgovor studenta prilikom testa iz hemije na Univerzitetu u Beogradu postao je  apsolutni hit na društvenim mrežama, a zbog njegovog odgovora sigurno nas očekuje paklena zima.

Profesor nije odoleo i njegov odgovor je podelio na društvenim mrežama

Test je, između ostalog, sadržao pitanje "Kakav je pakao", odnosno da li je egzoterman (daje toplotu) ili endoterman (apsorbuje toplotu).

Većina studenata je iskoristila poznavanje Bojlovog zakona (gasovi se hlade kad se šire i zagrevaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu.

Jedan od studenata se odlučio na nešto "drugačiji odgovor". On je navodno napisao sledeće:

– Prvo moramo znati zapreminu u koju duše ulaze u pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah možemo pretpostaviti da duša koja jednom uđe u pakao više ne izlazi.

Znači, broj duša se povećava.

Da bismo dobili ideju o tome koliko je u paklu duša, osvrnimo se na različite vere koje danas postoje na svetu.

Većina tih vera tvrdi onaj ko nije pripadnik baš te određene veroispovesti ide u pakao.

Dakle, zaključak je da će sve duše završiti u paklu. Ako tome dodamo odnos nataliteta i mortaliteta, možemo očekivati da njihov broj duša eksponencionalno raste.

Dakle, obratimo pažnju na odnos promene zapremine pakla jer, prema Bojlovom zakonu, za zadržavanje istog pritisaka i toplote zapremine pakla jer, prema Bojlovom zakonu, za zadržavanje istog pritisaka i toplote zapremina mora rasti proporcionalna s brojem pristiglih duša. To nam pruža dve mogućnosti:

– Ako se zapremina pakla povećava manje od potrebnog prosečnog broja duša koje stignu u njega, toplota i pritisak pakla će toliko porasti da će pakao eksplodirati;

– Ako se pakao širi brže od proseka koji mu je potreban da primi sve duše, toplota i pritisak će toliko opasti da će se pakao smrznuti.

Koja od mogućnosti je ispravna?

Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategorički iznela Milica sa četvrte godine, a koja glasi:

"Pre će se pakao smrznuti nego što ću ja sa tobom spavati" i s obzirom na to da je sa mnom spavala juče, mora biti ispravna teorija br. 2, dakle pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se.

Zaključak ovog izlaganja je – ako je pakao smrznut, ne prima više duše, preostalo je samo nebo, što je dokaz postojanja Boga, a to objašnjava zašto je Milica sinoć vikala: "Ah, moj Bože"!

Student je za ovaj odgovor dobio maksimalan broj poena. 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u