Društvo

STRAVIČNO: Poplave opet potapaju Srbiju!

Objavljeno: 16.09.2014 | 14:35Izvor: Telegraf.rs

Poplave u istočnoj Srbiji ponovo su napravile ogromnu materijalnu štetu i ostavile građane bez krova nad glavom. U ugrožena područja poslate su snage Žandarmerije, a u spasavanje je uključena helikopterska jedinica MUP i Gorska služba spasavanja

Kiša koja ne prestaje da pada ponovo je izvala katastrofalne poplave u istočnoj Srbiji. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije evakuisali su večeras sa područja ugroženih poplavama u opštini Kladovo oko 370 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije evakuisali su večeras sa područja ugroženih poplavama u opštini Kladovo oko 370 osoba.

Situacija je teška u selu Tekija gde je polovina od oko 800 kuća bila metar i po pod vodom. Meštani su sa svojih terasa u užasu gledali kako se urušavaju okolna brda.

Materijalna šteta je velika, ulice su prekribene blatom i nanešenim otpadom.

Zbog izlivanja reka izazvanog obilnim padavinama u okolini Kladova proglašeno je vanredno stanje, a meštani evakuisani. Kladovo je odsečeno od ponedeljka.

Iz Majdanpeka i Negotina tokom noći je evakuisano oko 370 osoba.

U ugrožena područja poslate su dodatne snage Žandarmerije, u spasavanje je uključena helikopterska jedinica MUP i Gorska služba spasavanja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u