Društvo

STRAVA I UŽAS U ČITLUKU! Otac prodao rođenu ćerku (15) za 3.000 evra, i to NA RATE!

Objavljeno: 21.12.2016 | 17:31Izvor: medio.rs

Zoran M. (54) prodao ćerku Violeti S., uz dogovor da se devojčica uda za njenog sina. Violeta je trebalo da otplati snaju u ratama od po 200 evra ili u zamenu za nakit ili auto

Zoran M. (54) iz Čitluka kod Kruševca uhapšen zbog sumnje da je za 3.000 evra prodao svoju 15-godišnju ćerku Andrijanu! Zoran je prodao ćerku Violeti S. na rate, a delom i u zamenu za robu, uz dogovor da se devojčica uda za njenog sina Miloša!

Kako Informer saznaje od izvora bliskog istrazi, Zoran je trebalo da, pored novca, dobije i neke dragocenosti i polovni automobil. 

- Istragom je utvrđeno da je Violeta novac trebalo da isplaćuje mesečno, u ratama od po 200 evra. Takođe, prema tom dogovoru, Violeta je mogla da mu preda i izvesnu količinu nakita i drugih dragocenosti, kao i automobil "opel suza", a vrednost te robe bi bila odbijena od dogovorene cene od 3.000 evra. Zauzvrat bi Zoran dao pristanak da se njegova ćerka Adrijana uda za Violetinog sina Miloša - kaže sagovornik blizak istrazi.

Ceo dogovor na kraju ipak nije realizovan jer se devojčica usprotivila ugovorenom braku.

- Devojčica se nije složila sa očevim izborom muža i o svemu je ubrzo obavešten Centar za socijalni rad, ali i policija, koja je uhapsila njenog oca - objašnjava naš sagovornik.

Tužilaštvo je protiv Zorana podnelo krivičnu prijavu za trgovinu ljudima. Prema krivičnom zakoniku naše zemlje, za ovo krivično delo predviđena je kazna od tri do 12 godina zatvora, a ako je žrtva maloletna, kao što je ovde slučaj, kazna ne može biti manja od pet godina.

Ovaj slučaj, nažalost, nije izuzetak, a u Srbiji se i dalje ugovaraju brakovi, posebno među maloletnicima.

Pre pet godina javnost je bila šokirana kada je u Švedskoj uhapšen Jovan Novakov iz Beograda, koji je svoju tada 14-godišnju ćerku za 1.000 evra prodao mentalno zaostalom Gustiju Šarkeviću iz Geteborga. On ju je više od godinu dana zverski silovao i tukao. Kada je Novakov uhapšen, švedskoj policiji je izjavio da je ćerku prodao jer nije imao para, a osim njega uhapšeni su i Šarkević i njegovi roditelji. 

Neodoljiv prihod

U romskim udruženjima više puta su istakli da se na sve načine bore protiv starih običaja ugovorenih brakova. Ističu, međutim, da je među najsiromašnijim porodicama "prodaja" ćerke izvor prihoda kojim roditelji ne mogu odoleti. 

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u