Društvo

SRPKINJE IDU NA KOSOVO I PRODAJU SE ZA 20 DOLARA: Prostitutke u Prištini ne mare ni za zaštitu!

Objavljeno: 07.03.2015 | 04:01Izvor: Telegraf.rs

- U zadnjem periodu je povećan broj mladih Beograđanki, a upravo su one spustile tarifu za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara - kaže izvor koji je dobro upućen u čitavu situaciju i dodaje da devojaka iz Srbije najviše ima u Prištini

Već nekoliko godina unazad, devojke iz Beograda, Kruševca, Niša i Vranja odlaze na Kosovo gde svoje seksualne usluge prodaju Albancima i pripadnicima Kfora za 20 dolara! One između njih ne prave nikakvu razliku, jedino što im je bitno je to da budu dobre platiše.

Njih obezbeđuju pojedini Srbi koji imaju svoje saradnike naKosovu i Metohiji, i oni ih preuzimaju, obezbeđuju smeštaj i hranu, ali i klijentelu.

– Najviše Srpkinja ima u hotelu “Grand” u Prištini, a one uveče mogu da se vide i na ulicama grada, gde otvoreno nude svoje seksualne usluge – ispričao je jedan Vranjanac Večernjim novostima, koji je dobro upućen u trgovinu ljudi na Kosovu.

On je ukazao na to da su Albanci u poslednjih nekoliko godina premestili prostituciju u okrilje privatnih domova i poslovne pratnje, kako ne bi bili otkriveni.

- U zadnjem periodu je povećan broj mladih Beograđanki, one se smeste u hotel i krenu da unovčavaju najstariji zanat na svetu.Upravo one su spustile tarife za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara – ispričao je on.

Ono što je najgore je to što devojke uopšte ne insistiraju na tome da muškarac sa kojim imaju odnos bude zaštićen, dok Albanke koje se bave ovim poslom i glavna su im konkurencija, ne idu u krevet ukoliko njihova mušterija nema zaštitu.

U izveštajima američkog Stejt departmenta, koji su objavljeni proteklih godina, stoji da je Kosovo izvorišna, odredišna i tranzitna zemlja za žene i decu koje su izložene trgovini.

– Policija kontinuirano izveštava o tome da je moguće da se interna trgovina, koja obuhvata i Srbesa Kosova, dešava i na severu pokrajine – stoji u jednom od izveštaja Stejt departmenta.

Zanimljivo je i to da je jug centralne Srbije do skora bio oaza trgovine belim robljem, i u tom periodu, zarad lake pare, devojke uzrasta od 14 do 24 godina su nasedale na priče makroa iz Srbije, Moldavije i Rusije.

Javna tajna je bila da su na prostoru između Bujanovca i Velikog Trnovca u kafanama i kafićima radile konobarice koje su morale i “povremeno” da odrađuju posao u krevetu s gostima, a u jednom od ovakvih objekata je radila i Bugarka koja je otvoreno priznala da je bila preprodavana pet puta.

Ona je tvrdila da joj nije loše, da zarađuje dosta novca, a zadovoljne su bile i njene gazde. Srbi i Albanci zarađivali su svojevremeno na ovim poslovima do stotinu hiljada dolara mesečno, dok su se devojke preprodavale u zavisnosti od izgleda i od 1.000 do 3.000 dolara.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u