Društvo

SRBIJA IZ SVEMIRA: Ceo Balkan prekriven snežnim oblacima

Objavljeno: 28.12.2014 | 16:46Izvor: Telegraf.rs

Na satelitskom snimku NASE čitavo Balkansko poluostrvo prekriveno je gustim snežnim oblacima a, meteorolozi najavljuju da će se ovaj ledeni talas zadržati danima

Meteorolozi za vreme narednih dana krive ledeni talas – ciklon koji je okovao veći deo Evrope snegom i ledom stiže a do nas je stigao preko južnog Jadrana.

Ledeni talas je rano jutros doneo snežne apdavide u celu Srbiju, pa su se tako zabeleli Beograd, Vojvodina, Užice, Moravički okrug i sever Kosova.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivaca i stvaranje snežnih nanosa narocito u planinskim predelima, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u Srbiji će biti hladno sa umerenim i jakim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod nula stepeni (ledeni dani).

Ledeni dani popustiće do Božića, kada će biti suvo i hladno vreme.

- Najverovatnije će biti oko nula stepeni, uz jutarnje mrazeve. Za Božić se ne očekuje sneg, osim što će se pokrivač zadržati u planinskim predelima - rekao je za “Blic” Časlav Stanojević, meteorolog.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u