Društvo

SNAGA I MOĆ: Pogledajte veliku ANTITERORISTIČKU VEŽBU Srbije i Republike Srpske! (VIDEO)

Objavljeno: 28.08.2016 | 13:06Izvor: Telegraf.rs

– Danas ste bili kao jedan, kako dišete kako razmišljate, tako i radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vezbi rekao bih vrlo dobar – pohvalio je predsednik učesnike u vežbi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je današnja antiterorisička vežba “Drina 2016″ pokazala kako policije Srbije i Republike Srpske uspešno sarađuju i da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno da reše.

Nikolić je posle vežbe rekao da su pripadnici specijalnih snaga Srbije i Srpske bili kao jedan i istakao da je vojnička ocena za vežbu vrlo dobar.

– Oni su pokazali kako uspesno sarađuju, kako se potpuno razumeju i dopunjuju i kako ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rešimo – rekao je Nikolić.

On je čestitao pripadnicima dve policije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

– Danas ste bili kao jedan, kako dišete kako razmišljate, tako i radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vezbi rekao bih vrlo dobar – rekao je predsednik.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nikolić je dodao i da je vežba takođe pokazala da Drina ne moze biti granica borbi protiv terorizma, jer terorizam ne poznaje granice.

Nikolić i Dodik čestitali na uspeno završenoj vežbi policije

Predsednik Srbije i Republike Srpske, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, čestitali su danas pripadnicima policije Srbije i RS na uspešno prikazanoj zajedničkoj vežbi “Drina 2016″.

Na kraju zajedničke vežbe obavljeno je i završno postrojavanje učesnika vežbe i borbenih vozila.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
ollow
Небојша Стефановић @NesaStefanovic

Нећемо дозволити да неко угрожава безбедност наших грађана и увек ћемо оштро одговорити на такве изазове.#Drina2016

     
  •  1212 Retweets
  •  
  •  2929 likes

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske “Drina 2016″ održana je na graničnom prelazu kod Loznice, u prisustvu najvših zvaničnika Srbije i RS.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U vežbi učestvuje oko 200 pripadnika dveju policija, oko 50 vozila, pet letelica i pet plovila.

Specijalne snage će dejstvovati u situaciji kada teroristi upadaju na carinski terminal, otimaju autobus sa putnicima, a u vežbi će učestvovati i padobranci, ronioci, transporteri, oklopna vopzila, helikopteri.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je javio Tanjugov reporter, ineteresovanje građana koji žele da posmatraju vežbu je veliko i okupilo se više od 10.000 ljudi. Prikazana je situacija kada teroristi zauzimaju granični prelaz i autobus sa putnicima. Specijalne snage dejstvuju sa zemlje i šalje se izviđački helikopter.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Niko nije mogao da uđe niti izađe iz kriznog prostora, dejstvo oklopinih vozila, ne dozvoljava se da krizna situacija eskalira.

Iz helikoptera se spustili specijalci i sa oklopnjacima potisnuli teroriste ka Drini gde su ih dočekale specijalne jedinice na vodi, javlja Tanjugogv reporter, a presretnut je i autobus sa teroristima.

Na kraju vežbe je iskočilo pet padobranaca iz sastava Srbije i Srpske, sa zastavama Srbije i Srpske, SAJ-a, MUP-a Srpske i Žandarmerije MUP-a Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Rebić: Spremni smo da odgovorimo na sve izazove

Direktori policije Srbije i Republike Srpske Vladimir Rebić i Darko Chulum uvereni su da se današnjom združenom vežbom dveju policija pokazuje da smo spremni da odgovorimo na sve izazove.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktor srpske policije Vladimir Rebić rekao je, pre početka vežbe, da je terorizam prisutan i na Balkanu, te da je cilj da se pošalje brza i jasna poruka da smo spobni da odgovorimo na sve izazove.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske “Drina 2016″ počela je danas na graničnom prelazu kod Loznice, u prisustvu najvših zvaničnika Srbije i RS.

 

 

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u