Društvo

RUSI HRLE U SRBIJU: Evo gde je najviše SRPSKE BRAĆE došlo da živi!

Objavljeno: 29.12.2014 | 09:12Izvor: Telegraf.rs

Ruske porodice kupile su imanja u Kraljevu za koja ranije nije bilo kupaca. Iz Policijske uprave u tom gradu kažu da se, pored Rusa, u Kraljevo najviše doseljavaju stanovnici iz Kine i Albanije

U poslednje tri godine oko 50 porodica iz Rusije doselilo se u okolinu Kraljeva, pokazuju nezvanični podaci. Mnogi od njih kažu da im je u odnosu na Moskvu, ovde jeftiniji život, ali i da im se dopadaju krajolik, klima i ljudi.

Valerij Perev iz Moskve došao je nedavno u Kraljevo i kaže da je imao vremena da pogleda ponudu nekretnina i da će kupiti jedno imanje. Valerij se u Moskvi bavio raznim poslovima, a u okolini Kraljeva planira da se bavi poljoprivredom.

U Moskvi sam se bavio i građevinom, elektrikom, pisao scenarije za filmove, radio kao kurir, a takođe sam i studirao. U Srbiji ću se baviti poljoprivredom, jer to inače volim. Videćemo kako će biti - priča Valerij.

Printskrin: Tanjug

Printskrin: Tanjug

Aleksej Kudrin iz Sankt Peterburga je jedan od Rusa koji se doselio u Konarevo kod Kraljeva odakle, preko interneta, upravlja svojom firmom.

Imam firmu koja pravi sajtove i reklame, i sve to radim preko interneta. U Kraljevo sam došao jer mi je sada život lepši i mirniji, vazduh je čistiji, a i priroda je lepa – priča Aleksej za Tanjug.

Lekar urolog Ivan Lazarev u Matarušku Banju se doselio sa istoka Rusije i planira da otvori i svoju ordinaciju.

Printskrin: Tanjug

Printskrin: Tanjug

Nisam znao ništa o Srbiji, o politici, ali sam poznavao kulturu. Kupili smo kuću u Mataruškoj Banji i planiramo da imam svoju ordinaciju – priča Lazarev.

Sve ove ruske porodice kupile su imanja za koja ranije nije bilo kupaca. Iz Policijske uprave u Kraljevu kažu da se, pored Rusa, u Kraljevo najviše doseljavaju stanovnici iz Kine i Albanije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u