Društvo

RODITELJI VOZAČA BMW-a: Za nas više nema života, možemo samo da se ubijemo!

Objavljeno: 27.11.2014 | 10:56Izvor: Novosti

Božana i Srđan Jovanović zbog tragedije i lošeg psihičkog stanja svog deteta i dalje su u šoku, ali kažu da su svesni da Dušan mora i treba da snosi odgovornost za ono što se dogodilo.

Božana i Srđan Jovanović, roditelji Dušana (19) koji je osumnjičen da je u alkoholisanom stanju vozio “BMW smrti” i izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri osobe, kažu da za njihovu porodicu više nema života-

Oni dodaju da bi, kad bi mogli, dali bi svoje živote samo da se vrate Miloš (20), Nemanja (18) i Anastasija (16) jer su, kako kažu, to i njihova deca.

Zbog tragedije i lošeg psihičkog stanja svog deteta oni su u šoku, ali ističu da su svesni da Dušan mora i treba da snosi odgovornost za ono što se dogodilo.

Ne znam kako ćemo da živimo s ovim, mi više nemamo porodicu i možemo samo da se ubijemo. Ništa više nas ne zanima, naši životi su otišli s nastradalom decom – rekao je Srđan.

Božana koja je nema od boli, iako njen sin nije nastradao u nesreći, obukla je crninu.

- Tu decu smatram svojom. Nemanja je bio Dušanov najbolji drug, a Beba njegova devojka. O Milošu i da ne govorim. Oni su se družili od detinjstva i često su mi bila u kući. Zajedno su jeli, pili, delili tajne. Kako da ih ne žalim? Kako da ne razumem i ne podelim bol s njihovim majkama – istakla je ona.

Dušanovi roditelji ne žele da opravdaju postupak njihovog deteta, ali dodaju da je on učinio sve kako bi pokušao da ih spasi iz hladnog Dunava.

Svesni smo da Dušan sve ovo nije uradio namerno i da su te noći svi malo popili i dobro se zabavljali. Kako smo čuli, pevali su u automobilu sve do momenta tragedije – rekao je Srđan, pa dodao:

- Kada smo mu bili u poseti, rekao je da je sve učinio da spase prijatelje. Uspeo je da izvuče devojku Milicu i druga Luku, ali ne i ostale. Kaže da je sve uradio kako bi spasio Nemanju koji je bio na zadnjem sedištu i koji je s obzirom da je vaterpolista bio najkrupniji. Ali nije uspeo…

Božana Jovanović je istakla da Dušan nikada nije odgovarao krivično ni prekršajno i da nijedna prijava nije stigla na njihovu adresu, kao i to da se nikada niko iz škole i komšiluka nije žalio na njihovog sina.

- Bio je dete, dečak i mladić poput drugih. Ima i vrline i mane. Nikad, a da smo mi kao roditelji znali, nije uzeo automobil da vozi – istakla je na kraju Dušanova majka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u