Društvo

Pronađeno telo devojčice (3), za bebom se još traga!

Objavljeno: 24.04.2014 | 13:15Izvor: Kurir

Devojčicu je pronašao ronilac Gorske službe spasavanja, 500 metara od mesta gde je dete upalu u reku

ALEKSINAC - Telo devojčice Maje Milenković (3) pronađeno je danas u Turijskoj reci, na 500 metara od mesta gde se utopila, a policija i dalje nastavlja potragu za njenim bratom Martinom koji je takođe juče nestao u nabujaloj reci.

Telo devojčice pronašao je ronilac Gorske službe spasavanja oko 11.35 sati na 500 metara od mesta gde je mala devojčica upala u reku. Telo nesrećne devojčice napipano je ispod jednog panja na rečnoj okuci.

Ronioci su telo nastradale devojčice izvukli napolje. Na obali se nalaze otac deteta i baka koji jadikuju, a posle dojave o pronalasku tela devojčice na obalu reke je stigla i majka Biljana.

Spasilačke službe nastavljaju potragu za malim Martinom i ona je pomerena nizvodno prema železničkom mostu Tešica.

Načelnik uprave za vanredne situacije u Nišu Žarko Damjanović  potvrdio je da je pronađeno telo devojčice koja se u sredu utopila u Turijskoj reci, u selu Bankovac nedaleko od Aleksinca

- Za telom desetomesečnog dečaka tragaju ronioci, vatrogasci, spasilački timovi Sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, rekao je Damnjanović, 

Podsetimo trogodišnja Maša Milenković i njen jedanaestomesečni brat Martin nestali su juče ujutro u nabujaloj reci Turiji u aleksinačkom selu Bankovac. Decu je reka odnela naočigled njihove majke Biljane, koja ih je, kako kaže, izvela u šetnju. Tim vatrogasno-spasilačkih jedinica odmah je počeo potragu za nestalim mališanima, ali njihova tela još nisu pronađena.

Biljana kaže da je u vodu najpre upala Maša, a da joj je Martin ispao iz ruku dok je pokušavala da iz reke izvuče ćerkicu.

- Oko deset sati došli smo do reke jer je Maša htela da baca kamenčiće u vodu. Bacila je jedan kamen, posrnula i upala u vodu. Uhvatila sam je za odeću i pokušala da je izvučem, ali sam izgubila ravnotežu, pa sam i ja upala u reku, a Martin mi je ispao iz ruke. Mašu sam čula kako govori „mama“ i tone u talase, a Martina sam gledala kako mi nestaje pred očima. Dozivala sam u pomoć, pa je jedan komšija došao i izvukao me, ali deci nije bilo pomoći - opisuje tragediju majka stradalih mališana.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u