Društvo

Potresne reči bake bebe iz Uba koja se bori za život: Krstili smo Milicu u bolnici, ako ne preživi, da pronađe mir gore (FOTO)

Objavljeno: 18.02.2017 | 10:19Izvor: Telegraf.rs

- Umesto da se radujem mojoj Milici, ja ću izgleda morati da spremam njenu sahranu. Strepim od svakog telefonskog poziva, jer su nam lekari rekli da je pitanje dana koliko će još naša mala Milici izdržati. Ovako počinje ispovest Zorica Vasić, baba bebe stare samo 15 dana, koju otac bacio na pod!

Lekari Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj i dalje se bore za život male Milice, koja je dobila brojne povrede glave, kada ju je otac bacio na pod u selu Pambukovica, kod Uba. S obzirom na to da su teške šanse da prežive, beba je danas krštena u bolnici, kako bi, kako kaže njena porodica, otišla među anđele.

– Sad je sve u Božjim rukama, jer su nam lekari rekli da su povrede naše Milice veoma teške. Ima prelom lobanje na četiri mesta, krvarenje u mozgu i prelom čeone kosti. Zbog loših prognoza, odlučili smo da Milicu krstimo, da ako ne preživi, pronađe mir na onom svetu. Danas je moj muž organizovao krštenje u bolnici. Šta smo dočekali, umesto da je krstimo u kući i da joj se radujemo, zbog njenog oca monstruma nas snašlo najgore – priča kroz suze baba povređene devojčice.

Nesrećno dete zadobilo je teške povrede nakon porodične svađe koja je izbila između njenog oca i babe.

Foto: Lična arhiva

Foto: Lična arhiva

– Sve je počelo kada su njegovi roditelji došli na babine Milici. Njegova majka je bila ljuta što se dete nije rodilo u Kotežu, gde oni žive i zbog toga što je Milomir živeo kod nas u kući. U svađu se u jednom trenutku umešao i Milomir koji je rekao da će da uzme svoje dete i ide kod roditelja. Ja sam se tome usprotivila, jer bebica doji, i kod nas ima bolje uslove za život. Međutim, on me je tad ošamario i iz ruke komšinice uzeo dete i bacio ga na pod ispred šporeta. Dete je u jednom trenutku bilo potpuno bez svesti – priča baka nesrećne devojčice.

Nakon porodične svađe, Milomir je pobegao iz kuće u kojoj žive, međutim, policija ga je vrlo brzo uhapsila. Njemu je određen pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, na saslušanju kod tužioca on je negirao da je bacio dete na pod, već je tvrdio da je dete pokušao da uzme od komšinice i da mu je tada devojčica ispala iz ruke.

Foto: Lična arhiva

Foto: Lična arhiva

– Moj zet je navodno rekao da će se ubiti ako Milice ne ostane živa. Ona je monstrum, jer da je tako mislio ne bi dete staro samo 15 dana bacio na pod. Ja sam htela istog dana da mu presudim, ali je pobegao iz kuće - priča baka devojčice.

Roditelji male Milice Slavica Vasić ( 22) i Milomir Stanković (23) živeli su poslednjih 10 meseci u vanbračnoj zajednici kod njenih roditelja.

(S. Stevanović)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u