Društvo

Podignuta optužnica protiv Jasne Matić!

Objavljeno: 23.02.2015 | 23:23Izvor: Telegraf.rs

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši čelnici SIEPE Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković. Terete se za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivše ministarke za telekomunikacije Jasne Matić i saradnika osumnjičenih da su malverzacijama u Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja (SIEPA) oštetili budžet.

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši čelnici SIEPE Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković. Terete se za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora.

 

Protiv njih je sprovedena istraga zbog sumnje da su u SIEPA od 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu “ugovora o nepostojećim autorskim delima” oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara.

 

Jasna Matić puštena pre isteka pritvora!

 

Ovu optužnicu treba da potvrdi najpre Specijalni sud u Beogradu.

 

Foto: Tanjug/Filip KrainčanićFoto: Tanjug/Filip Krainčanić

Matićeva i ostali su u bili uhapšeni 26. marta prošle godine i u pritvoru su bili do 15. aprila od kada se brane sa slobode.

 

Matićevoj određen pritvor do 30 dana!

 

Matićeva je bila ministarka za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja, kadar G17 plus, bila je i državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u