Društvo

OBRT! Spomenik na Pupinovom mostu koji je zapalio internet biće uklonjen!

Objavljeno: 17.12.2014 | 18:20Izvor: Telegraf.rs

Prema mojim saznanjima, u kineskoj tradiciji postoji običaj da se takvom vrstom spomenika obeležavaju završeni radovi. Međutim, pošto kod nas izgled tog spomenika asocira na nešto drugo, odlučeno je da se spomenik skloni - rekao je za naš portal Goran Petrović, direktor firme “Ratko Mitrović”

Most Mihajla Pupina koji nosi ime našeg velikog naučnika i pronalazača, biće otvoren 18. decembra. Premijer Kine Li Kećijang i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zvanično će oglasiti završetak radova i pustiti most u saobraćaj.

Međutim, ono što je juče posebno privuklo pažnju je objekat postavljen na mostu, koji podseća na nadgrobnu ploču ili spomenik. Tabla je i pre samog otvaranja mosta izazvala diskusiju i različite komentare na društvenim mrežama.

Foto: Petar Lazović

Foto: Petar Lazović

Kako Telegraf saznaje, ova ploča biće uklonjena.

- Prema mojim saznanjima, u kineskoj tradiciji postoji običaj da se takvom vrstom spomenika obeležavaju završeni radovi. Međutim, pošto kod nas izgled tog spomenika asocira na nešto drugo, odlučeno je da se spomenik skloni -rekao je za naš portal  Goran Petrović, direktor firme  “Ratko Mitrović” koja je angažovana na izgradnji pristupnih saobraćajnica mostu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u