Društvo

NJEGOVU SMRT I DALJE PRATI VELIKA MISTERIJA KOFERA: ROĐA RAIČEVIĆ JE PREMINUO PRE 16 GODINA, A EVO ŠTA SE DESILO NOĆ PRE NEGO ŠTO JE UMRO!

Objavljeno: 07.10.2017 | 16:15Izvor: Kurir

Pevač Rođa Raičević preminuo je na današnji dan pre 16 godina, a pojedini detalji njegove smrti do danas su ostali nerazjašnjeni.

ođa Raičević rođen je u Nikšiću 11. jula 1957. godine, a 1976. se preselio u Beograd, gde je završio Fakultet muzičkih umetnosti.

Prvi album Rođa je snimio 1993. godine, sa koga su se izdvojili veliki hitovi "Tako je suđeno", "A ja imam tebe" i "Rastanak", a tokom devedesetih godina stekao je veliku slavu i popularnost.

Jedno vreme bio je član sastava Rokeri s Moravu, kao i orkestra Miše Mijatovića, a sarađivao je i sa brojnim velikim estradnim imenima - Lepom Brenom, Mirom Škorić, Slavkom Banjcem, Cakanom, Bubom Miranović, Anom Bekutom.

Neposredno pred smrt objavio je poslednji album, a iako su ga povezivali sa brojnim poznatim damama nikada se nije ženio. Međutim, bio je zaljubljen u pevačicu Bubu Miranović.

- Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu. Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pesmu kad sedim u kafani. Na taj način ga se setim - rekla je Buba svojevremeno u jednom intervjuu.

Rođa Raičević preminuo je 7. oktobra 2001, u 44. godini, u stanu u ulici 27. marta (danas Kraljice Marije) u Beogradu. Pronađen je mrtav u stanu, a iako to nikada nije službeno potvrđeno govorilo se da je preminuo od prekomerne doze kokaina.

Pored toga, njegovu smrt već 16 godina prati jedna velika misterija. Naime, po njegov kofer koji se i dalje nalazi na istoj adresi, nikada niko nije došao.

- Taj kofer godinama stoji tu. Kažu da je Rođin. Niko još nije došao po njega, a mi ga ne diramo - ispričala je  prošle godine komšinica pokojnog pevača.

- Iako je Rođa bio moj podstanar, maltene ga nisam ni poznavao. Došao je u trenerci i predstavio se kao sportista, a ne kao pevač. Viđali smo se jednom mesečno, kada je plaćao kiriju. Komšije su mi pričale da su žene dolazile kod njega. Prethodnu noć Rođa je proveo s devojkom. Kada mu je  pozlilo, pozvala  je Hitnu pomoć. Kada su lekari stigli, on je već je bio mrtav. Devojka je potvrdila da je Rođa uzeo prekomernu dozu kokaina. Imao je samo 44 godine - rekao je tada vlasnik stana u kome je Rođa živeo.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u