Društvo

NEVOLJE ŠEFA NOVOG BEOGRADA Šapića hapse u novembru!

Objavljeno: 27.10.2017 | 09:13Izvor: Alo!

Uprava kriminalističke policije (UKP) trenutno vodi istragu protiv Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd.

Prema rečima našeg izvora iz UKP-a, trenutno se ispituje više slučajeva u vezi sa građevinskim dozvolama i nelegalnom gradnjom u Novom Beogradu i veoma je verovatno da ce Šapic ubrzo biti uhapšen!

- I to zajedno sa saradnicima Nenadom i Aleksandrom. Prvo će biti podignuta optužnica, a onda će uslediti hapšenje. I sve to na osnovu
čvrstih dokaza koji postoje i stanja koje je zatečeno u opštini Novi Beograd, koju Šapic vodi - kaže naš izvor.

„Alo!“ je pre nekoliko dana pisao da je Aleksandar Šapic, predsednik opštine Novi Beograd, saslušan u policiji zbog brojnih krivičnih prijava koje su podnete povodom rada opštine Novi Beograd. Šapić je sa svojim ocem početkom meseca bio na informativnom razgovoru i tada je inspektorima odgovarao na pitanja o krivičnim prijavama u vezi sa opštinom Novi Beograd, kao i o nelegalnoj gradnji u toj opštini. Te prijave su podnosili različiti ljudi i sama gradska uprava.

- Šapić se uredno odazvao pozivu i strpljivo odgovarao na pitanja inspektora, a pitanja je zaista bilo mnogo. Pristigle su brojne krivične prijave i policija sada mora da ispita svaku, a kasnije da prosledi tužilaštvu ukoliko utvrdi da postoji krivično delo - kaže naš izvor.

Aleksandar Šapić za „Alo!“ poručuje da ne zna da li ce biti uhapšen, ali da sigurno „neće plakati i kukati ako se to desi”.

- Sve traje negde od aprila, maja, tada je prvi put ušla policija u opštinu, kao i budžetska i sve druge inspekcije. Više ne znam šta ispituju po raznim prijavama, uglavnom gradske uprave. Vesić je još tada javno rekao da smo krivi i da policija to treba da još samo utvrdi. Tada je krenulo. To što ja ne kukam na sav glas o tome ne znači da se ništa ne dešava. I vi ste mene zvali da me pitate za policiju, nisam sam o tome javno govorio. Šta se radi u opštini u poslednjih šest meseci, pod kojim smo pritiscima sa svih strana, znaju samo oni koji ovde rade. Da li će me uhapsiti, stvarno ne znam. Mi se ne plašimo istine, čisti smo kao suza. Mada, ne bi bilo prvi put da se neko hapsi iz političkih razloga, pošto je dok nisam najavio samostalnu kandidaturu za gradonačelnika sve bilo OK, a onda sam odjednom postao Al Kapone. Čak i ako se to desi, izdržaćemo bez kukanja, jer verujemo da istina i pravda moraju da izađu na površinu i pobede, kad-tad - kaže on.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u