Društvo

NAJLEPŠA VEST DANAS: Heroj iz smetova na niškom auto putu imao je najjači motiv ikada da spasava ugrožene živote!

Objavljeno: 12.01.2017 | 10:58Izvor: Telegraf.rs

Dok su se Petru Vlašiću trepavice bukvalno ledile pod teretom mraza pokušavajući da dođe do svih kojima je pomoć potrebna, kroz glavu mu je samo prolazila misao "Šta ako mi se žena porodila?", "Šta mi je sa trudnom ženom i detetom?"

Petar Vlašić, junak sibirke zime koja je čvrsto prigrlila Srbiju, na Badnji dan je spasavao ljude iz totalnog kolapsa kod naplatne rampe Nais nedaleko od Niša na auto-putu Beograd – Sofija, dok seu njegovom životu istovremeno odvijala drugačija drama – on je svakog momenta očekivao da postane otac!Naime, dok su se njemu trepavice bukvalno ledile pod teretom mraza pokušavajući da dođe do svih kojima je pomoć potrebna, kroz glavu mu je samo prolazila misao “Šta ako mi se žena porodila?”, “Šta mi je sa trudnom ženom  i detetom?”.

– Godina nije mogčla bolje da mi počne. Suprugin krajnji termin za porođaj bio je 15. januar, tako da smo svaki dan čekali da se porodi. Dok sam se provlačio kroz snežnu oluju, sve vreme sam bio bez telefona. Ostavio sam ga u kamionu i dva, tri sata se nikome nisam javljao. Kroz glavu mi je prolazila misao “Šta ako krenu trudovi, ko će da je vozi u bolnicu po ovoj oluji, sama je kod kuće sa malim detetom, kako ću ja da stignem do nje ako se porodila?” – ispričao je za Blic ovaj putar “Srbija auto-puta”.

Ipak, kako kaže, ove misli nisu uspele da ga dekoncentrišu i pokolebaju u želji da po vetru, snežnim nanosima i izrazito niskoj temperaturi nastavi da pomaže ljudima u nevolji.

Nagradu za svoje dobro delo ovaj heroj dobio je nekoliko dana kasnije, kada mu se porodila žena a on postao ponosni otac ćerkice Aleksije.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u