Društvo

MOSKVA JAVLJA: Putin otvara svoju medijsku kuću u Srbiji

Objavljeno: 25.10.2014 | 22:52Izvor: Kurir

Predstavništvo će biti registrovano do utorka, 28. oktobra.

MOSKVA - Ruska državna Međunarodna agencija „Rusija danas“ pokreće u Srbiji informativni sajt i radio-stanicu.

Predstavništvo će biti registrovano do utorka, 28. oktobra.

Tog dana u Moskvi će biti održana velika promocija, kada će svetu biti obznanjeni detalji o početku rada „Rusije danas“ u čak 29 zemalja širom sveta. Ta medijska kuća je već međunarodno poznata po svom TV kanalu na engleskom „Russia Today“ (RT).

Svako predstavništvo će pokrenuti svoj sajt na jeziku zemlje u kojoj se nalazi, a od proleća bi s radom trebalo da počnu i radio-stanice. Internet portal u Srbiji će, prema najavama, izveštavati o događajima u Srbiji, ali će spoljna politika koje će se pridržavati biti u skladu sa državnom politikom Rusije.

Otvaranje posebnog ruskog TV kanala u Srbiji, kako saznajemo, zasad nije u planu.

Procedura otvaranja beogradskog predstavništva „Rusije danas“ obavlja se u skladu s domaćim propisima.

- Dozvole su tražene od Ministarstva kulture i informisanja, u toku je registracija u Agenciji za privredne registre, a već dvoje naših novinara je dobilo akreditacije za rad. Ceo proces bi trebalo da bude završen do 28. oktobra, kada će u Moskvi zvanično biti promovisano otvaranje predstavništava - kaže moskovski izvor.

Centar u Beogradu zaposliće 30 ljudi, a rukovodilac će biti Ljubinka Milinčić, iskusna novinarka s dugim stažom u Moskvi.

- U Srbiji postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni i biće veoma dobro čuti reč i pogled Rusije na neku situaciju - rekla je juče Milinčić istakavši da je to „posebno važno u ovom momentu, kada se odnosi u svetu menjaju“.

Generalni direktor „MIA Rusija danas“ Dmitrij Kiseljov jedini je novinar među Rusima kojima je EU uvela sankcije. Poznat je po izjavama: „Svet se trese od američke propagande“ i „Oni menjaju istinu i činjenice, pokušavaju da zombiraju ljude“.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u