Društvo

MONSTRUM ĆE DA SE IZVUČE ZA UBISTVO TIJANE?! Detalji suđenja decenije

Objavljeno: 29.05.2015 | 00:57Izvor: Telegraf.rs

Dodatnu prepreku predstavlja činjenica da obdukcijom nije moglo da se utvrdi da li je Tijana silovana i usled čega je nastupila smrt, s obzirom na stanje njenog tela u kom se ono nalazilo kad je leš nađen

Ukoliko tužilaštvo ne uspe da dokaže da je s umišljajem ubio Tijanu Jurić iz Subotiće, Dragan Đurić (35), mesar iz Surčina, teorijski bi mogao da se izvuče sa samo 20 godina zatvorske kazne, umesto maksimalnih 40.

Đurićev branilac Viktor Gostiljac izneo je tezu na početku suđenja da se u ovom slučaju radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posledicom i da ne postoji nijedan dokaz na osnovu kog bi moglo da se tvrdi drugačije, piše Informer.

Jedini dokaz, kako navodi Gostiljac, jeste priznanje optuženogkoji je priznao da je počinio zločin, ali ne sa namerom.

– Čim je uhapšen, sve je priznao i od početka je bio jedini izvor informacija. On je policiju i doveo na mesto ubistva. Međutim, pitanje nije da li je, već šta je učinio. Sporna je pravna kvalifikacija i na tužilaštvu je da dokaže da je imao nameru da je ubije, što će biti vrlo teško – tvrdi Gostiljac.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

MONSTRUM OKRIVLJUJE PIVO ŠTO JE UBIO TIJANU: Bio sam baš mnogo pijan!

Pravni stručnjaci saglasni su u tome da Đurićev branilac takođe ima izuzetno težak zadatak da ospori optužnicu.

– Pošto je u pitanju ekstreman slučaj u kom je na vrlo dramatičan način stradala jedna nevina devojčica, obema stranama biće vrlo teško u postupku – kaže advokat Zora Dobričanin, napominjući da je nezahvalno komentarisati neki predmet bez uvida u činejnično stanje.

S njom se slaže i advokat Borivoje Borović, koji napominje da svaki advokat nastoji da odbrani svog klijenta i da je to potpuno legitimno.

– Na tužilaštvu je, a ne na odbrani, da dokaže nečiju krivicu. Ne znam šta se sve nalazi u spisima predmeta, pa ne mogu da komentarišem, ali u teoriji potoji šansa da se Đuriću izrekne duplo manja kazna, ukoliko ne postoje dovoljno jaki dokazi koji ga terete za najteže krivično delo –  smatra Borović.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Igor Jurić, otac brutalno ubijene devojčice kaže da bi za njega i kazna od 39 godine bila potpuni poraz.

– Čovek je sve sam priznao, ispričao kako je i šta bilo i šta trba više od toga? Smatram da je realna kazna 40 godina, kad već nema doživotne robije – ističe Jurić.

Otac Tijane Jurić: Neću dozvoliti da se monstrum izvuče na ludilo!

Dodatnu prepreku predstavlja činjenica da obdukcijom nije moglo da se utvrdi da li je Tijana silovana i usled čega je nastupila smrt, s obzirom na stanje njenog tela u kom se ono nalazilo kad je leš nađen.

Izvesno je da joj je grudni koš bio utisnut unazad i da joj je desno stopalo bilo otkinuto. Način na koji je zadobila te povrede nije utvrđen, osim što je konstatovano da je sigurno da je trpela veliki bol.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u