Društvo

MI NJIMA POKLANJAMO, A ONI NAMA PRODAJU: Migranti zarađuju na humanitarnoj POMOĆI koju im daje SRPSKI narod (FOTO)

Objavljeno: 12.02.2016 | 20:21Izvor: Telegraf.rs

Na beogradskoj pijaci Zeleni venac migranti prodaju ćebad, šalove, kape i ostalu garedorbu koju su im Srbi donosili po najvećoj kiši i hladnoći

Mi njima, oni nama. Ali oni nama za novac. Mi njima za džabe, od srca. Humanitarnu pomoć, koju su građani Srbije sakupljali za migrante, oni prodaju i to na našim pijacama.  

Robu prodaju na improvizovanim tezgama – kutijama, ali je uglavnom kriju u rančevima i kesama, koje drže pokraj sebe, tako da se na prvi pogled stiče utisak da oni tu sede spremni za put, i čekaju nekog.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Kako smo uspeli da saznamo, šal kod njih košta 100 dinara, a ništa skuplje nisu ni kape i majice. Rukavice mogu da se pazare za 50, a kape za 80 dinara.

Ostali prodavci na pijaci, koji imaju uredno zakupljene tezge na kojima preodaju hranu, kažu za Telegraf da su migranti na ovoj pijaci svaki dan.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Barabar sa nama, i oni se svaki dan trude da prodaju to što imaju. Mi, a niti bilo ko drugi ih ne tera odavde, a mislim i da im ne može niko ništa. Naravno, ružno je što prodaju to čega su se naši ljudi odrekli u njihovu korist –  kaže jedan od prodavaca voća i povrća.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u