Društvo

MALA MATURA ONLAJN: Osmaci, imate testove i na telefonu!

Objavljeno: 28.05.2014 | 13:30Izvor: Kurir

Mali maturanti za sve što im nije jasno mogu da pitaju i profesore klikom na polje chat koje se nalazi u levom uglu i to svakog radnog dana od 11 do 12 za matematiku, i od 12 do 13, za srpski

BEOGRAD - Osmaci širom Srbije odsad će svoje znanje za završni ispit moći da provere u svakom trenutku i to na mobilnom telefonu zahvaljujući aplikaciji koju su zajednički osmislile i realizovale Srednja škola za informacione tehnologijeITHS, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS i i kompanija LINK group.

Naime, besplatnu aplikaciju moguće je preuzeti na sajtu mala-matura.com, a dosad je zabeleženo više od 10.000 preuzimanja. Prosečna ocena koju su korisnici dali aplikaciji, teškoj 2,32 megabajta, jeste 4,1.

Test je u potpunosti simulacija pravog, koji će se održati polovinom juna, a zadaci za ovaj elektronski test uzeti su iz  zbirke Ministarstva prosvete

Broj zadataka i vreme za njihovo rešavanje identični su pravom testu, a sajt nudi i mogućnost preuzimanja trećeg kombinovanog testa koji osmaci ove godine polažu prvi put.

Mali maturanti putem ovog sajta za sve što im nije jasno mogu da pitaju i profesore klikom na polje chat koje se nalazi u levom uglu i to svakog radnog dana od 11 do 12 za matematiku, i od 12 do 13, za srpski jezik.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u