Društvo

KRVAVA PORODIČNA DRAMA U KLJAJIĆEVU: Evo zašto je otac nasmrt štakama pretukao sina!

Objavljeno: 11.01.2017 | 22:54Izvor: medio.rs

Stevan Pavlović (90) nasmrt je pretukao sina Svetu (67), koji ga je napao jer mu nije prepisao zemlj... Posle zločina starac rekao komšiji: "Zovi policiju, Sveto je izgleda mrtav"

Stevan Pavlović (90) iz Kljajićeva kod Sombora preksinoć je u porodičnoj kući štakama nasmrt pretukao sina Svetu (67) posle kraće svađe oko nasledstva!

Sveta je kobne večeri oca verbalno napao jer mu nije prepisao neku zemlju, a starac je zgrabio štake i sinu smrskao glavu sa nekoliko udaraca! Nakon zločina Stevan je uz pomoć štaka otišao do komšije i rekao: "Zovi policiju, Sveto je izgleda mrtav!"

U pritvoru

Kako su rekli u tužilaštvu, krvava porodična drama odigrala se u ponedeljak oko 19 sati u Kordunaškoj ulici u Kljajićevu, selu udaljenom desetak kilometara od Sombora.- Sin je preminuo nakon više udaraca štakama u glavu. Njegov otac je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Danas (sreda) će biti saslušan - kazao je Zoran Divjak, viši javni tužilac u Somboru.

U vreme ubistva Stevanova žena Maca (87) bila je u svojoj sobi. Nesrećna starica, koja je već duže vreme nepokretna, nije videla zločin, ali je čula svađu između muža i sina.
Komšija Boro Pavlović kaže da mu je u ponedeljak uveče Stevan rekao da pozove policiju.

Došao sam kod njih u isto vreme kad i policija. Sve je bilo krvavo. Evo, i sada su još po dvorištu i pred kapijom krvavi tragovi dedinih stopa. Strašno je ovo što se zbilo, svi smo u šoku - priča Boro, koji je i dalji rođak porodice Pavlović.

informer

Inače, Pavlovići su 1995. godine izbegli sa Korduna, iz sela Kirin kod Vrginmosta. Sveto je od tada živeo sa roditeljima, a njegov brat Nikola se sa porodicom preselio u Norvešku, dok sestra Nada sa svojom porodicom živi u Kuzminu.

Sveto je brinuo o roditeljima, donosio im lekove, nepokretnoj majci insulin, a oca je redovno vodio na preglede u Sombor. Starca je mučio kateter. Da ne grešim dušu, Sveto je zaista vodio računa o roditeljima. Međutim, voleo je ponekad malo da popije i tada je znao da zapodene svađu i izgovori nešto što trezan nikada ne bi - priča Boro.

Sveto je, kaže on, verovatno tako započeo svađu sa roditeljima i u ponedeljak.

Možda su se posvađali i možda je deda, plašeći se sina ili u samoodbrani, potegao štaku. Poznajući ih, mislim da Stevo nije imao nameru da ubije sina - naveo je Boro i dodao da mu je žao i što će kuća Pavlovića ostati pusta, jer nepokretna Maca ne može tamo ostati sama.- Ona samo kuka i nariče... Svesna je, iako je teško bolesna. Nije joj bilo dosta muka u životu, samo joj je još ova tragedija trebala - priča komšija.

Mirna porodica

Pred Stevanovom kućom zatekli smo juče i Stevu Pavlovića, koji je bio komšija svojim prezimenjacima još dok su živeli na Kordunu. I njega je, kao i njih, ratni vihor doneo u Kljajićevo.

Znam ih ceo svoj život. Jedna dobra i mirna porodica. Sveto je bio oženjen tamo, na Kordunu. Nije imao dece i nakon nekog vremena se razveo. Žena mu je kasnije umrla. Ovde u Kljajićevo je došao sa roditeljima. Nije se ponovo ženio i vodio je brigu o njima. Ne znam šta je moglo da dovede do ovakve tragedije - priča Stevo. 

INFORMER,RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u