Društvo

KOBILO, SPAVAŠ LI? IMAM ZAKOPANO ORUŽJE: Evo koje još monstruozne poruke je Jovanka Š. dobila od bivšeg muža

Objavljeno: 22.05.2015 | 18:40Izvor: Telegraf.rs

- Više puta sam ga prijavljivala policiji, ali nikada nisu reagovali jer im je bio kolega. Sve to sam snimila i dostavila policiji. Zabrinuta sam za svoj i živote svoje dece - priča Jovanka

Jovanka Šabalić iz Martonoša trpela je pretnje i nasilje svog nevenčanog supruga Miroslava Vranića, ali je policija ignorisala njene vapaje – sve do pokolja koje je napravio Rade Šefer.

Nakon šestostrukog ubistva zbog poremećenih porodičnih odnosa i smena načelnika policijskih stanica u Senti i Kanjiži,njihov penzionisani kolega konačno je priveden i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

– Živeli smo zajedno nevenčani 20 godina u mojoj kući. Izrodili smo dvoje dece koja su još maloletni učenici. Zbog neslaganja i njegovih čestih ljubavnih afera prošle godine sam mu rekla da se iseli jer ne želim više da živim s njim – priča Jovanka.

POSLAO JOJ MRTVAČKI SANDUK U PISMU: Jezive poruke pre krvavog ubistva

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Kako je rekla, tada su počele njene stalne muke i strepnje. Miroslav Vranić često je dolazio ispred njene kuće pijan.

– Više puta sam ga prijavljivala policiji, ali nikada nisu reagovali jer im je bio kolega. Slao mi je poruke preko telefona i društvenih mreža, a nedavno je napravio i lažni profil. Sve to sam snimila i dostavila policiji. Zabrinuta sam za svoj i živote svoje dece – kaže Šabalićeva.

Odbijajući da prihvati da je među njima gotovo i da je ona našla drugog, Miroslav je Jovanku redovno maltretirao na razne načine.

– Pored ostalog maltretiranja slao mi je i omalovažavajuće poruke poput “Kobilo, spavaš li?” ili “Sad ako mi zabrane prilaz, moram da te pratim sa 500 metara udaljenosti” – navodi Jovanka.

SAHRANJENE SVE ŽRTVE MONSTRUMA IZ KANJIŽE: Vlastimiru pozlilo od bola (FOTO)

Foto: Ilustracija / Profimedia

Foto: Ilustracija / Profimedia

Ona napominje da je tužila svog vanbračnog partnera 2. aprila.

Osnovnom sudu u Senti podnela je tužbu zbog nasilja u porodici, tražeći da se Vraniću zabrani prilazak, ali postupajući sudija Ilona Sel Čonka nije donela tu odluku, a ročište je zakazala tek za 5. jun.

OVO TI JE POSLEDNJI DAN DA MI SE VRATIŠ: Poslednje reči monstruma pre pokolja

U međuvremenu, Miroslav Vranić nastavio je sa pretnjama, a onda je Jovanku pokušao da ubije automobilom 8 maja.

– Čula sam da mu je određeno zadržavanje od 48 sati 20. maja. Zar je trebalo da se dogodi ovakva tragedija da bi policija počela da radi svoj posao? Posedujem snimak telefonskog razgovora u kom mi priznaje da je zakopa oružje i bombe . Živim u strahu jer je on već bio u zatvoru zbog nasilja u Užicu. Budim se i ležem s istom mišlju svako jutro –  kaže uplašena Jovanka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u