Društvo

Ko je bio Sreten Karić? Bogoljubova desna ruka, otac četvoro dece...

Objavljeno: 27.04.2017 | 12:49Izvor: Telegraf.rs

Poslednji put javnost je ovog Pećinca mogla da vidi na aerodormu Nikola Tesla, gde je dopratio brata Bogoljuba koji se 11. godina nalazio u Rusiji. Tom prilikom je doneo šljivovicu

Porodica Karić danas je ostala bez Sretena (69), inače najstarijeg brata iz ove dinastije, koji je za sobom ostavio suprugu Slavicu i četvoro dece: sinove Gorana, Bojana i Stefana i ćerku Gordanu, kao i sedmoro unučadi.Sretenov sin Goran je zet biznismena Miroslava Miškovića, sa čijom ćerkom Ivanom Karić-Mišković živi u Londonu. Imaju dvoje dece, sina Maksimilijana i ćerku Miu.

Sin Bojan trenutno je oženjen Mašom Nikolić, ćerkom reditelja Božidara Nikolića, sa kojom ima blizance Taru Grejs i Teodora Filipa.

Ovom braku je prethodio onaj sa proslavljenom pevačicom Jelenom Karleušom.

Printskrin: Instagram/serifovic, Foto: Promo

Inače, Mašina sestra Jovana Nikolić, takođe pevačica, supruga je Marka Miškovića. Sretenova ćerka Gordana je direktor PR službe BK Telekoma, završila je studije za medije i komunikacije u Londonu, a bila je i bloger.

Najmlađi sin Stefan iza sebe ima brak sa misicom Dijanom, a trenutno je u bračnim vodama sa Marijom Maksić, i imaju dečaka i devojčicu. Takođe, on je bio u kućnom pritvoru sa nanogicom zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće 2005. godine.

 

Sva deca iz porodice mogu da se pohvale dobrim obrazovanjem i uglednim poslovima, tako je Goran direktor marketinga i prodaje Mobtela, sin Bojan izvršni direktor Astra Simita.

Sreten je inače obavljao funkcije generalnog direktora Mobtela, bio je potpredsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika, kao i predsednik Astra grupe i potpredsednik sektora za osiguranje. Njegova supruga Slavica član je Saveta fakulteta za menadžment BK, član UO Karić fondacije i osnivač i rukovodilac te Fondacije u Nikoziji na Kipru.

 

Čak je i Sreten bio razveden. On je, naime, bio u braku sa Dubravkom Safner iz Hrvatske a u ovom braku nije bilo naslednika.

Poslednji put javnost je ovog Pećinca mogla da vidi na aerodormu Nikola Tesla, gde je dopratio brata Bogoljuba koji se 11. godina nalazio u Rusiji. Tom prilikom je doneo šljivovicu.

Zbog neuroloških problema i nedaća sa cirkulacijom lečio se u Crnoj Gori i Rusiji, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Beogradu obustavilo istragu protiv njega i još 14. osumnjičenih zbog štete nanete kompaniji “Mobtel” od više od 60 miliona evra.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u