Društvo

KATAKLIZMA U VRŠCU: Kuće plivaju u bujici, kiša pada satima!

Objavljeno: 31.07.2014 | 15:33Izvor: Telegraf.rs

Tokom protekle noći u Vršcu je pala količina kiše koja se zabeleži za 30 dana tokom prosečnog kišnog meseca! Ugrožena su brojna domaćinstva, a za saobraćaj je zatvoren i podvožnjak na Beogradskom putu

Zbog obilnih padavina, 160 litara po metru kvadratnom, što je količina koja se u Vršcu zabeleži za 30 dana tokom prosečnog kišnog meseca, mnogi delovi grada su pod vodom.

Foto: Facebook/Velibor Rajin

Foto: Facebook/Velibor Rajin

Potopljeno je Kuštiljsko naselje, kao i više ulica u Margitskom naselju, Čukurmali, Irigmali i Balati. Ugrožena su brojna domaćinstva. Za saobraćaj je zatvoren i podvožnjak na Beogradskom putu, prenosi portal evrsac.rs.

Foto: Marija Grujić

Foto: Marija Grujić

Štab za vanredne situacije opštine Vršac hitno je angažovao mehanizaciju da pročisti kanale od materijala koje je nanela bujica. Takođe, u Opštu bolnicu i Dom zdravlja poslate su ekipe sa pumpama, jer je voda prodrla u suteren i apoteku.

Foto: Facebook/Sladjana Stošić

Foto: Facebook/Sladjana Stošić

Fotografije iz ranih jutarnjih sati, koje Vrščani kače na društvene mreže, pokazuju da se Vršac zaista suočio sa vanrednim ozbiljnim problemom, koji se ne može svrstati u kategoriju “još jedan kišni dan”.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u