Društvo

JELENINO UBISTVO SAVRŠEN ZLOČIN! Svi tragovi pali u vodu, policija nemoćna?!

Objavljeno: 26.09.2016 | 22:53Izvor: medio.rs

Nema nikakvog krunskog dokaza o kome javljaju neki mediji... Istina je da inspektori nemaju više ama baš ništa konkretno u rukama... Istraga, i pored toga, neće biti zatvorena

Policija nema više nijedan dovoljno dobar trag za nastavak istrage ubistva zvezde Granda Jelene Marjanović, saznaje Informer u vrhu MUP!

Uprkos napisima medija u kojima se svako malo najavljuju novi krunski dokazi koji samo što nisu doveli do otkrivanja i hapšenja ubice, istina je da inspektori koji rade na ovom slučaju u ovom trenutku nemaju ama baš ništa konkretno u svojim rukama.

Idu iz početka

Sagovornik Informera, visoko pozicionirani funkcioner beogradske policije, kaže da će ubistvo Jelene Marjanović najverovatnije ostati nerešeno bar u narednih nekoliko godina.

Znam ja da savršeni zločin ne postoji i da se svaki ubica pre ili kasnije otkrije, ali plašim se da Jelenin ubica neće biti otkriven u nekom doglednom periodu. Potpuno iskreno da vam kažem, mi više u rukama nemamo ništa opipljivo, nijedan dovoljno dobar trag za ozbiljan nastavak istrage - objašnjava naš sagovornik.

Novak Đurović

On napominje da to što tragova i novih dokaza nema nipošto ne znači da će ovaj slučaj biti zatvoren i da će istraga biti zaustavljena.

Inspektori svakodnevno rade na istrazi ubistva Jelene Marjanović, taj slučaj je i dalje prioritet u našem radu. Sada se iznova pregledaju svi spisi iz predmeta, svi prikupljeni tragovi, sve izjave saslušanih građana. Pokušavamo da nađemo bilo šta za šta bismo se zakačili, bilo kakvu nelogičnost, bilo kakav trag, bilo kakvu sumnju. Takođe, kolege nastavljaju razgovore sa članovima porodice Marjanović i njihovim najbližim rođacima i prijateljima - nabraja izvor Informera.

Prema njegovim rečima, u dosadašnjim iskazima Jeleninog muža Zorana, svekra i svekrve Vladimira i Zorice, kao i devera Miloša ima dosta nedoslednosti i kontradiktornosti koje upućuju na izvesne sumnje, ali...

To je za sada samo to, mi imamo samo ozbiljne sumnje... Pazite, kada biste razgovarali sa inspektorima koji vode istragu Jeleninog ubistva i kad biste ih pitali ko je ubica, oni bi vam u privatnom razgovoru rekli da sa 90 odsto sigurnosti mogu da tvrde da je to ta jedna osoba. Ali konkretnih materijalnih dokaza protiv te osobe nema i to je najveći problem - kaže sagovornik našeg lista.

Novak Đurović

Na direktno pitanje da li je ta osoba na koju se sumnja član porodice Marjanović on odgovara:

To nikako ne mogu da vam kažem, jer bi to ugrozilo dalju istragu. Reći ću vam samo da je na tog čoveka mislio i premijer Vučić kada je pre dve nedelje rekao da policija zna ko je ubica, ali da nema dokaza...

Inače, kako saznajemo, nijedna od "ekskluziva" koje su prošle nedelje objavljene u beogradskim medijima o istrazi ubistva Jelene Marjanović nije tačna. Nije istina da se svekar Zoran Marjanović na saslušanju u policiji izlanuo i rekao: "Neću da vam kažem ko je ubio Jelenu", baš kao što nije tačno ni da je Jelenina ćerka Jana (5) policajcima otkrila nekakav novi trag.

Ne znam zašto se to piše... Ili ti novinari, u nedostatku boljih priča, izmišljaju priče ili ih neko ozbiljno laže. Mi bismo voleli da postoji bilo kakav novi trag, ali njega nažalost nema - kategoričan je izvor Informera.

Novak Đurović

Zvanično, niko u policiji juče nije hteo da komentariše naša saznanja.

Na drugoj strani, stručni sagovornici, policajci i kriminolozi sa višedecenijskim iskustvom kažu da će ubica Jelene Marjanović jednog dana biti otkriven. Problem je, međutim, što taj dan može da dođe i za deset i dvadeset godina!

Ubica će negde pogrešiti

Kriminolog Dobrivoje Radovanović tvrdi da će Jelenin ubica sigurno napraviti neku grešku i da će biti uhvaćen, ali da to može da bude i u dalekoj budućnosti.

U ovakvim slučajevima ubica uvek ponovi zločin i policija ga uhvati, samo što do toga prođe mnogo vremena, pa se plašim da ćemo razrešenje slučaja Marjanović imati tek za deceniju ili dve. Moja pretpostavka je da je u pitanju teška ljubomora i da je ubica potencijalno erotoman. Policija sada ne može mnogo toga da uradi i ostaje joj samo da čeka ubičinu grešku. Odnosno da se neki sličan zločin dogodi u zemlji ili regionu - tvrdi Radovanović.

Facebook

Sa druge strane, policijski ekspert Marko Nicović smatra da ovo nije savršen zločin i da inspektori nikako ne smeju da budu malodušni ili da odustanu.

Policija mora da nastavi da traga i inspektori nikako ne smeju da pomisle da je sve izgubljeno i da se ubica nikada neće pronaći. Smatram da su previše energije potrošili na porodicu i čaršijske priče i savetujem im da se više fokusiraju na njen privatni život. Po meni, tu leži rešenje, da li u vidu nekog finansijera ili pak ljubavnika - jasan je Nicović.

Zoran očajan: Kako da kažem Jani da joj baka umire

Teška bolest Zorice Krsmanović pogodila je i njenog zeta Zorana, koji je često posećuje. On tvrdi da je očajan zbog Zoričinog stanja i da ne zna šta da kaže ćerkici Jani.
- Ovo su preteški trenuci. Zbrinut sam za Zoricu. Ona mi je kao majka, i mnogo je volim i poštujem. Nemam snage da je gledam u bolničkoj postelji. Kako Jani da kažem da baki nije dobro. Kako posle svega što je preživela - rekao je Zoran za beogradske medije.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u