Društvo

ISPOVEST OCA SERAFIMA: Vladika Kačavenda silovao dečaka Milića Blažanovića, koji se razneo bombom!

Objavljeno: 18.11.2015 | 08:50Izvor: Kurir

Episkop Kačavenda silovao je dečake u manastiru. Mene je pokušavao da siluje svaki dan. Bilo je uzaludno da prijavljujem slučaj policiji jer su svakog dana oni gosti episkopa.

Silovani dečak Milić Blažanović nije mogao da izdrži i rezneo se bombom, rekao je večeras u šokantnoj ispovesti za TV Prva Bojan Jovanović, otac Serafim.

On je dodao da je surovu realnost prošao uz vladiku Vasilija Kačavendu.

- Kačavenda je silovao dečaka, Milića Blažanovića, koga je pozvao u manastir jer nije imao novac da se školuje, obećavši mu nastavak školovanja kasnije - rekao je Bojan Jovanović, otac Serafim. Dodao je da je, kada su dolazili u manastir Papraća, otac Bratislav Marković uperio automatsku pušku u njega i vladiku, rekavši: "Pobiću vas sve pedere"!

Vasilije KačavendaVasilije Kačavenda


Prema rečima oca Serafima, u porti manastira Papraća počivaju delovi tela deteta koje se raznelo bombom zbog, kako je rekao, silovanja vladike Kačavende.

- Milić se poverava ocu Stefanu. On i ja smo u tajnosti zakopali telo dečaka u porti manastira. Otac Stefan je bio sledeći, on je to znao - rekao je Bojan Jovanović u emisiji. Poslednji put kada je video dečaka, posvedočio je u emisiji Jovanović, on mu je zahvaljivao, "kao da je predosećao da će se nešto dogoditi".

Jovanović priča da je, kada je saznao šta sve vladika radi, "postao meta plaćenog ubice". Kako kaže otac Serafim, prvi put kada je vladika Kačavenda pokušao da ga siluje bio je u šoku.

- Rekao mi je da se skinem da vidi kako sam građen. U tom trenutku sam se veoma razočarao. To je bio šok, nisam znao kako da odreagujem. Rekao sam da nema potrebe za time. Počeo je da me dodiruje i hvata pokušavajući da me poljubi - rekao je Jovanović, dodajući da se to dešavalo gotovo svakodnevno, a da nikome u SPC nije mogao da se obrati iz straha. Na vladikinom dvoru se skupljalo  više homoseksualnih parova, kako kaže otac Serafim, jedne večeri rekli su mu da ne izlazi iz sobe.

Žrtva... Milić BlažanovićŽrtva... Milić Blažanović

- Sišao sam u kuhinju i uzeo nož. Rekao sam sebi, sada ako dođu da me siluju ja ću se braniti. Tu noć sam proveo u strahu. Čuo sam korake, zatim je neko kucao na vrata. Onda je ušao Kačavenda, pitao me zašto nisam sišao i bio intiman sa njima - priča Jovanović. Kako kaže, pokušaja silovanja bilo je više. - Jednog dana vladika je sedeo na fotelji, a ja na kauču. Onda je on skočio na mene i počeo da mi kida dugmiće i cepa košulju. Počeo da me hvata za nogu, polni organ i grudi. Pokušao je da mi gurne jezik u usta - tvrdi otac Sefarim.

Jovanović tvrdi da je govorio Kačevendi da prestane da ga zlostavlja, rekavši da nađe ženu da ga služi, a on  mu je odgovorio da su "žene prljave, a da su samo muška deca za njega, najbolje od 10 - 11 godina". On tvrdi da je vladika odvojio 30.000 maraka, njemu kao veroučitelju, i naveo da probere decu bez roditelja i daje im novac, kao pomoć SPC, a potom ih dovede njemu da "on probere koji su za njega i njegovo društvo".

- Rekao sam mu da ja to ne mogu da radim, da ne mogu da podvodim decu - ističe Jovanović.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u