Društvo

Ima 30 godina i tri diplome, četvrta stiže, a stalno je odbijaju: Ne može da nađe posao i ima samo jedno pitanje za sve (FOTO)

Objavljeno: 19.05.2017 | 11:53Izvor: Telegraf.rs

Radi i honorarno, ali, kaže, da se na tome ne može graditi budućnost

Istorija umetnosti, komparativna književnost, geografija – smer baština i turizam – na svim timdiplomama stoji Ivesino ime. Uskoro će i na četvrtoj, onoj sa teologije. Ni uz taj spisak, nikako ne može do posla.– Prijavila sam se na više od trideset različitih konkursa – kaže Ives Vodanović Lukić (30).

Na molbe ili ne dobije odgovor ili je odbiju. Razlozi su bizarni, piše Dnevnik.hr.

– Nepriznavanje geografije na konkursima gde se traže društvena zanimanja do toga da zbog neprilaganja venčanog lista nisu bili sigurni u moj identitet. Zatim nepriznavanje TEOFL međunarodnog certifikata za engleski jezik koji se priznaje svuda u svetu – kaže Ives.

Četiri meseca je provela i na akademiji za razvoj kulturno-turističkih proizvoda u Ankoni. Ni to nije pomoglo.

– Ne sedim kod kuće i ne čekam da me neko pozove, razvila sam i razvijam i dalje sama svoj projekat kulturnog turizma za obogaćivanje ponude kulturnog turizma u Zagrebu – naglašava Ives.

Foto: Foter/Victor 1558

Foto: Foter/Victor 1558

Radi i honorarno, ali, kaže, da se na tome ne može graditi budućnost.

– Ova situacija je teška zbog toga što si čitavo vreme u statusu kvo, ne možeš da planiraš – ni bližu a kamoli dalju budućnost – pojašnjava.

Ostavlja to gorak ukus u ustima nakon godina odricanja, piše Dnevnik.hr.

- Stvarno imam šta da kažem, imam masu ideja, projekata i mislim da bi neke stvari mogla da pokrenem i promenim, ali jednostavno za to nemam šansu – kaže Ives.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

I to u zemlji koja bazira svoju ekonomiju na turizmu, koja ima toliko kulturne baštine koja je turistički neiskorišćena. A humanističke nauke, smatra Ives, baš tu imaju dosta toga da kažu.

– Sve više mojih kolega koji su bili najbolji studenti, najperspektivniji u svojim strukama – odlaze i to vrlo verovatno bespovratno odlaze i nekako se pitam, ko će to sve sutra raditi, ko će menjati Hrvatsku na bolje – pita se na kraju Ives.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u