Društvo

Evo kada komunalni policajci smeju da vas uhapse!

Objavljeno: 25.01.2015 | 11:13Izvor: Telegraf.rs

Saznajte kakve su nadležnosti komunalne policije kada je u pitanju privođenje građana i koji prekršaji vas mogu dovesti u situaciju da budete uhapšeni

Žena koju je komunalna policija privela danas u Zemunu, prema rečima PR službe komunalne policije, nije uhapšena zato što nije imala kartu za prevoz, već zato što je odbila da se legitimiše, a policajci su u toj situaciji postupili u skladu sa zakonom.

Mnogi građani verovatno se pitaju kakve su nadležnosti komunalne policije i koja prava imaju, posebno kad je u pitanjuBus plus.

Naime, nemanje karte za prevoz nije prekršaj za hapšenje, ali komunalna policija ima pravo da u tom slučaju legitimiše lice koje je koristilo javni prevoz bez karte, a u slučaju da lice odbije da se legitimiše, imaju pravo da ga privedu.

Mali: Disciplinski postupak protiv komunalaca ako su zgrešili!

Pogledajte kako su uhapsili ženu i pribili je uza zid jer nije imala Bus plus! (VIDEO)

Informacije o nadležnostima komunalne policije možete naći i na internetu:

Sredstva prinude

Komunalni policajac može da koristi fizičku snagu, službenu palicu (pendrek) i “sredstva za vezivanje” (lisice i slične stvari), i to u sledećim uslovima:

– fizičku snagu i službenu palicu samo ako ne može na drugi način da odbrani sebe ili nekog drugog;
– sredstva za vezivanje samo ako pokušavate da pobegnete ili pružate otpor (a u pružanje otpora se računa i kad ne postupite kako vam je naređeno).


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u