Društvo

Deka Jezda koji je u bio bunaru 52 sata, sada je u teškom stanju, a baka je očajna: Molila sam ga da ne ide nikud

Objavljeno: 11.01.2017 | 09:33Izvor: Telegraf.rs

- Govorila sam mu: "Nemoj, Jezdo, po ovoj zimi i mećavi nikud da ideš" - sa suzama u očima rekla je Radmila Milić, supruga Jezdimira Milića (78), koji je preživeo pad u bunar

Deka Jezdimir Milić iz Smoljinca je zbog upornosti i hrabrosti postao svetski fenomen. On je preživeo pad u bunar dubok pet metara i u njemu na ciči zimi proveo čak 52 sata.

Svega dan nakon pronalaska, stanje ovog deke počelo je da se pogoršava. Još je neizvesno hoće li priča imati srećan kraj.Trenutno je bez svesti na intenzivnoj nezi. Mentalni je nestabilan, a ima i velike komplikacije hipertermije na prstima nogu i ruku.

Ako se tako nastavi, postoji mogućnost da će morati da mu se amputiraju udovi.

- Govorila sam mu: “Nemoj, Jezdo, po ovoj zimi i mećavi nikud da ideš, ne vidiš, teško hodaš, strefiće te nešto” – rekla je za Blic Radmila Milić, supruga Jezdimira Milića (78), koji je preživeo pad u bunar.

Kako kaže meštanin Goran Marković, bunar se nalazi u voćnjaku njegovog komšije i gotovo mu je nemoguće prići.

– Šetao sam se ovuda kada sam pored bunara, preko čijeg otvora je bilo nabacano granje, video kese u kojima se nalazilo vino, pivo i još neke potrepštine. Nagao sam se i čuo Jezdu kako hrče. Čini mi se da je spavao. Odmah sam pozvao pomoć. Svi smo i dalje u čudu kako je on ovde završio, jer je čitavom dužinom bodljikava ograda kojom je voćnjak ograđen – priseća se Goran.

(Telegraf.rs/Blic)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u